<p>Onder het toeziend oog van De Nachtwacht taxeert de oud-antiquair Jan van &#39;t Riet de geschatte waarde van een van de Delftsblauwe vazen van mevrouw Van den Heuvel. (Foto: Paul van den Dungen)</p>

Onder het toeziend oog van De Nachtwacht taxeert de oud-antiquair Jan van 't Riet de geschatte waarde van een van de Delftsblauwe vazen van mevrouw Van den Heuvel. (Foto: Paul van den Dungen)

(

Foto: Paul van den Dungen

)

De Nachtwacht ziet toe bij Tussen Kunst & Kitsch

  Nieuwsflits

Woon- zorgcentrum De Wulverhorst in Oudewater stond de hele week in het teken van de kunst met als hoogtepunt de replica van De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.

Oudewater - In de grote zaal op de benedenverdieping komt De Nachtwacht helemaal tot zijn recht. Het gigantische kunstwerk van bijna 4x5 meter is een echte aandachtstrekker. De bewoners drinken er donderdagmorgen rustig hun kopje koffie en zijn na bijna een week er al helemaal aan gewend. Maureen Zonnevylle van het Team Welzijn vertelt dat er bewoners zijn die De Nachtwacht voor de eerste keer van hun leven zien. Ook leerlingen van de basisscholen zijn komen kijken. "Iedere dag hebben we hier een andere activiteit. Zo was er een Kunstbingo en een PowerPoint presentatie met afbeeldingen en uitleg over verschillende schilderijen. Gisteren hebben we de dvd over het leven van Rembrandt vertoond. Vanmorgen zit hier in de oud antiquair Jan van 't Riet. Wij hebben de bewoners gevraagd om voorwerpen die zij in huis hebben te laten taxeren. Eigenlijk een mini Tussen Kunst & Kitsch." De vrouw van oud brugwachter Janus 'Droogbrood' van den Heuvel heeft een van haar drie Delftsblauwe vazen meegebracht, waar Van 't Riet een prijskaartje aan hangt.

Meer berichten