Foto:
De columns van Margreet

Storing

  Nieuwsflits

Nog even wat mail verzenden. Het is zo prettig dat je dat op elk moment van de dag, en als je zou willen zelfs ‘s nachts, kunt doen. Dan is het maar van je af, zei mijn schoonmoeder altijd als iets gelijk gebeuren moest. 

Wat betreft de digitale communicatie middelen is dat voor mij ook wel zo. Even vast de mail of een bericht eruit, dan komt de rest vanzelf, en is het maar vast van me af. Afgelopen weekend ging dat helaas anders.
Ik mailde. Anderen mailden mij. Soms kwam de mail wel aan, maar heel vaak niet. Ik probeerde van alles uit. Er was geen touw aan vast te knopen wat er nu aan de hand was. En er was niet duidelijk wat er mis ging of wie of wat de boosdoener was.

Ik snapte echt niet wat er aan de hand was

Aan het eind van een stressvolle dag zei mijn man, ‘kijk even op internet of er misschien een storing is bij Outlook’. Jawel hoor! Allemaal rode vlekken op de kaart bij Outlook in heel Nederland. Inmiddels had ikzelf ook een flinke storing in mijn bovenkamer opgelopen. Linksom had ik geprobeerd, en rechtsom ook. Ik snapte echt niet wat er aan de hand was. Daar kan ik dan niet zo goed tegen. Totdat ik dus las dat er een storing was in het verzenden en ontvangen van berichten, er stond letterlijk bij dat het soms wel goed ging, maar vaak dus niet.
Pas toen kon ik het probleem loslaten. Ik hield op met puzzelen en vragen stellen. Dat gaf weer rust in mijn eigen hoofd. Het kon niet door mijzelf opgelost worden, de oorzaak lag niet bij mij. Rustig kon ik toen afwachten totdat de storing voorbij was.
Herken je dit gevoel? Blijkbaar hebben wij mensen overzicht nodig en het liefst natuurlijk controle. Soms heb je dat gewoonweg niet. Dan kun je je er soms maar beter bij neerleggen. En wachten tot het over is.
En in de tussentijd kun je je energie voor andere dingen gebruiken.

column | Margreet Nagtegaal

Meer berichten