<p>Aandacht voor je naaste tijdens de week van de eenzaamheid, maar graag ook nog daarna. Foto ter illustratie: (C) Paul van den Dungen</p>

Aandacht voor je naaste tijdens de week van de eenzaamheid, maar graag ook nog daarna. Foto ter illustratie: (C) Paul van den Dungen

(

Foto: Paul van den Dungen

)

Samen komen we de winter door

  Nieuwsflits

In de Week tegen Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober staan ontmoeting en verbinding centraal. Het Knooppunt, de Buurtsportcoach en SWOM breiden deze week zelfs uit tot ‘Samen de winter’ door.

Montfoort/Linschoten- De Week tegen Eenzaamheid’ is een landelijk campagne om de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan. Door Corona is dat nu nog actueler dan ooit. In deze week staan ontmoeting en verbinding centraal, want eenzaamheid aanpakken begint door met elkaar in contact te komen. In de gemeente Montfoort blijft het niet bij één week. Wij gaan de komende maanden veel meer aandacht geven aan het thema: Samen de winter door.

Op 1 oktober is er een film gemaakt waarin de plannen uiteen worden gezet. Deze informatieve film kunt u live streamen via www.montfoortvitaal.nl. De flyer waarin alle activiteiten staan vermeld, kunt u lezen op de website www.swomontfoort.nl. Deze flyers worden binnenkort ook op verschillende locaties in Montfoort en Linschoten uitgedeeld.
Zeker de moeite waard zijn de lezingen over Eenzaamheid die morgen, donderdag 8 oktober worden georganiseerd. Gastsprekers zijn Ans Tersteeg en Jeannette Rijks, specialisten Eenzaamheid bij A en B Training. Iedereen is welkom de lezing bij te wonen.
De onderwerpen zijn die tijdens de lezing worden besproken zijn: Wat is eenzaamheid precies; Wat zijn de gevolgen van eenzaamheid; Wat is het verschil tussen kort- en langdurende eenzaamheid; Wie voelen zich eenzaam en Wat is er mogelijk om mensen met eenzame gevoelens te ondersteunen.
De lezing wordt gehouden in Zalencentrum Sint Joseph in Montfoort. Vanwege de te verwachten belangstelling en rekening houdende met de door de overheid en RIVM vastgestelde coronamaatregelen wordt de lezing donderdag twee keer gehouden. De eerste lezing is om 13.00 uur en de tweede lezing is om 15.00 uur.
Ook u kunt iets betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt en een klein gebaar kan daarbij al het verschil maken.

Deze lezing bijwonen? Meldt u aan via het emailadres: info@swomontfoort.nl. Wij vragen u vriendelijk om ook om bij uw aanmelding ook uw telefoonnummer te vermelden. Deelname is gratis. Kunt u niet aanwezig zijn, maar wilt u de lezing wel graag volgen? Na aanmelding ontvangt u dan een code zodat u digitaal de lezing kunt volgen. Heeft u vragen, neem dan contact op met de medewerkers van team Welzijn van de SWOM, via 0348-469109.

Meer berichten