<p>Rachel Stalvord zingt haar eigen coronalied &#39;Vreemde tijden&#39;. (Foto: PR)</p>

Rachel Stalvord zingt haar eigen coronalied 'Vreemde tijden'. (Foto: PR)

(Foto: )

Gevoelig coronalied Rachel Stalvord opnieuw populair

  Nieuwsflits

Het begon als een lolletje voor Rachel Stalvord (28). Ze zette haar gevoel op papier over de coronacrisis en werd compleet verrast door de vele positieve reacties op haar nummer.

Oudewater – In het gewone leven zit Rachel Stalvord achter het stuur van een grote vrachtwagen. Als kind zong ze wel in een koor of in een musical, maar ze had zeker geen ambities om zangeres te worden. In haar cabine van haar vrachtauto zingt ze er meestal lustig op los tijdens de lange ritten. Dus zingen kan ze wel. Toen ze met haar vriend tijdens de uitbraak van de coronacrisis een eind aan het fietsen was, uitte ze dat er eigenlijk geen muziek was die verwoordde hoe het er in deze rare tijd aan toe gaat. Ze zette toen haar gevoel op papier en schreef de tekst ‘Vreemde tijden’. Ze gebruikte de zeer bekende melodie van 'Het dorp'. Ze kreeg hierop veel positieve reacties. Via Robin van Beek kwam ze daarna in een opnamestudio terecht, de tekst werd wat aangepast en het lied ingezongen. Het geld rolde zomaar binnen om deze opname te betalen. “Ik kon het bijna niet geloven. Ik zette om 6.00 uur het filmpje op Facebook en aan het eind van de dag was het 25.000 keer bekeken.”
Ze werd daarna door diverse kranten geïnterviewd en via Radio 2 en Radio 5 werd haar nummer de wereld in geslingerd. Ze wilde dat heel veel mensen het lied zouden horen. Een tweede nummer volgde snel met de titel ‘Sta dan op’. Een lied over het zoeken naar oplossingen in coronatijden in plaats van denken in problemen. Een duidelijke oproep om niet zoveel te klagen of te protesteren, maar dat we er allemaal wat van moeten maken. Rachel kreeg er wat meer bekendheid door als zangeres en kreeg vaker optredens bij privé feestjes. Het overtrof al haar verwachtingen. Met de tweede golf trekt ook de belangstelling voor haar nummers weer aan. “Maar voorlopig is het vooral een leuk avontuur. Het stuur (…) omgooien zit er voorlopig niet in. Het belangrijkste is dat mensen zeggen ‘ja zo is het’.” Dat blijft voor Rachel de belangrijkste reden.

In de tweede coronagolf wordt het lied van Rachel Stalvord weer populair. Rachel, geboren in Oudewater en woonachtig in Haastrecht, schreef in het voorjaar op de melodie van ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld haar eigen tekst over deze coronacrisis. De titel van het nummer is ‘Vreemde tijden’. Binnen zeer korte tijd was het filmpje dat ze hiervan maakte zo’n 80.000 keer bekeken. Via You Tube kun je het nog steeds beluisteren. De tekst is een bron van herkenning. Zie www.youtube.com/Rachel - Het dorp- Vreemde tijden.

Een bron van herkenning

oplossingen zoeken in plaats van denken in problemen

Margreet Nagtegaal

Shopbox

Meer berichten