Foto: Hans van Oosterhoudt

Grote politie-inval op bedrijfsterrein op Heeswijk

  Nieuwsflits

Montfoort - De politie heeft op dinsdag 6 oktober een grootscheepse inval gedaan bij een bedrijfsterrein langs de provinciale weg op Heeswijk. Ook nu ging het om drugs. Twee mensen zijn opgepakt. Onder meer drugsafval, contant geld en een vuurwapen zijn in beslag genomen.

Op het bedrijfsterrein bevonden zich een loods, twee woningen en meerdere voertuigen die allemaal doorzocht zijn. Hierbij zijn onder meer een groot geldbedrag van circa 200.000 euro, drugsafval, een vuurwapen en diverse nepvuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. Gegevensdragers als mobiele telefoons zijn meegenomen voor verder onderzoek. Twee bewoners zijn aangehouden: een man van 33 en een vrouw van 31 jaar oud. Zij worden verdacht van witwassen, wapenbezit en diefstal. Het politieonderzoek gaat verder. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie startte het onderzoek naar aanleiding van verschillende meldingen.

Bij de actie werd het bedrijf binnengevallen door de politie, samen met de gemeente, douane en de netbeheerder van gas en elektriciteit.  De netbeheerder heeft per direct alle stroom en gas afgesloten in verband met het illegaal aftappen. Ook de douane heeft op het terrein en in de loods meerdere zaken aangetroffen waarbij mogelijk sprake is van strafbare feiten en waar zij nader onderzoek naar gaat doen. De gemeente doet naar aanleiding van haar bevindingen nader onderzoek in samenwerking met de omgevingsdienst. 

Shopbox

Meer berichten