<p>Dirk de Jong van de Kinderboerderij presenteerde zaterdag zijn boek &#39;Getijden in Stadspark Montfoort&#39; en overhandigde de eerste exemplaren aan Phoebe (l) en Lopke (r). (Foto: Paul van den Dungen)</p>

Dirk de Jong van de Kinderboerderij presenteerde zaterdag zijn boek 'Getijden in Stadspark Montfoort' en overhandigde de eerste exemplaren aan Phoebe (l) en Lopke (r). (Foto: Paul van den Dungen)

(

Foto: Paul van den Dungen

)

Dirk de Jong schrijft boek over Stadspark Montfoort

  Nieuwsflits

Terwijl zaterdag de regen met bakken uit de hemel viel, presenteerde Dirk de Jong van de Kinderboerderij tijdens de Vriendendag zijn boek 'Getijden in Stadspark Montfoort' over een uniek stukje natuur.

Montfoort - Op de jaarlijkse Vriendendag van Kinderboerderij Montfoort kwamen zo'n 30 mensen naar het Stadspark. De coronacrisis noopt ze tot een verblijf in de buitenlucht die al aankondigt dat een paraplu geen overbodige luxe zal zijn. De middag begon met een rondje koffie of fris. De verschillende vrienden hadden taarten gebakken afkomstig van de verschillende appels en peren uit het park. Het was de bedoeling dat de mensen uit de stukjes taart die zij op een bordje kregen moesten raden, welke appel of peer daarin verwerkt was. Voor een nog betere fruitopbrengst komt de hoogstambrigade van de Utrechtse Waarden hier in november snoeien. Vanuit de deuropening en enigszins beschut tegen de regen reikte Dirk de Jong hierna in de eerste exemplaren van zijn boek "Getijden in Stadspark Montfoort" uit aan zijn kleindochter Phoebe en zijn aangenomen kleindochter Lopke. Het boek staat vol geschiedenis, wetenswaardigheden en verhalen en is te koop bij de Kinderboerderij en bij Stadsmuseum De Knoperij.

Shopbox

Meer berichten