Foto: Hans van Oosterhoudt

Verdachte bestuurder na wilde achtervolging vanuit Montfoort in IJsselstein gepakt

  Nieuwsflits

Montfoort / IJsselstein - De politie heeft na een tumultueuze achtervolging vanuit Willeskop via Montfoort uiteindelijk in IJsselstein een automobilist aangehouden die zijn uiterste best deed om uit de handen van de politie te blijven. Daar had hij ook alle redenen voor.

Een agent had de wagen in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 02.37 uur vanuit de richting Oudewater op Willeskop zien rijden en besloot het kenteken na te trekken. De auto bleek onverzekerd en de bestuurder kreeg net voor Montfoort een stopteken.  De bestuurder stopte niet, maar ging er vandoor. Na een achtervolging, waarbij de snelheden opliepen tot 140 kilometer per uur, waarbij op de verkeerde weghelft werd gereden en rotondes via de verkeerde kan genomen werden, reed de bestuurder zich uiteindelijk klem op de Boerhaaveweg in IJsselstein. De bestuurder rende zijn auto uit en vluchtte de Maria Montessoristraat in met meerdere agenten te voet achter hem aan. Collega’s van Nieuwegein hadden dit voorzien en reden met hun auto achter de bestuurder aan. De bestuurder vluchtte een tuin in, maar kon daar worden aangehouden.

De bestuurder bleek te rijden zonder rijbewijs en onder invloed van drugs. Daarnaast wordt hem aangerekend het negeren van het stopteken en het zich zodanig op de weg gedragen dat er gevaar of hinder ontstaat. Ook is de auto in beslag genomen. Het is aan de Officier van Justitie om te bepalen of deze terug mag.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden