<p>Uitbaatster Roos van der Woude en medewerker Eric in de restaurantruimte, die nu is ingericht als winkel voor onder meer kaas, borrelhapjes en wijnen. (Foto: Janneke Severs-Hilgeman)</p>

Uitbaatster Roos van der Woude en medewerker Eric in de restaurantruimte, die nu is ingericht als winkel voor onder meer kaas, borrelhapjes en wijnen. (Foto: Janneke Severs-Hilgeman)

(Foto:)

Ook Wapen van Linschoten vindt creatieve oplossingen

  Nieuwsflits

De eerste corona-lockdown overviel de complete horeca dus ook Roos van der Woude, de nieuwe uitbaatster van Het Wapen van Linschoten. Tijdens de tweede coronasluiting zocht zij opnieuw naar een creatieve oplossing om te overleven.

LINSCHOTEN - Na een succesvolle opening in het voorjaar werd het na ruim zeven maanden plotseling stil in het restaurant en werd overgestapt op warme kant-en-klare afhaalmaaltijden. "Deze tweede lockdown met de decembermaand in het vooruitzicht kwam zo mogelijk nog harder aan dan de eerste”, legt Roos uit. "Opnieuw belandden we in een zorgelijke tijd.''
Ook deze keer probeert ze zichtbaar te blijven naar haar gasten. ''Natuurlijk verzorgen we ook nu weer diners die warm worden afgehaald. Maar tijdens deze lockdown werken we ook samen met A. Nell, onze lokale kaasleverancier van boeren- tot en met Franse borrelkazen. De restaurantruimte aan de Dorpstraat is nu omgetoverd tot winkel en voorzien van een koeling met huisgemaakte voor- en nagerechten en borrelhapjes zoals verse olijven en gamba's.'' Ze verkoopt nu ook wijnen uit de wijnkelder en restaurantvoorraad en leuke cadeauverpakkingen. ''Lockdown of niet, we blijven voor onze gasten klaar staan!”

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden