Gemeente Montfoort roept inwoners op: tegel eruit, plant erin


<p>Wethouder Ivo ten Hagen heeft al samen met bewoners het plein bij de G. van Damstraat van plantjes voorzien, iets dat op verzoek van bewoners zelf is gebeurd.&nbsp;</p>

Wethouder Ivo ten Hagen heeft al samen met bewoners het plein bij de G. van Damstraat van plantjes voorzien, iets dat op verzoek van bewoners zelf is gebeurd. 

(Foto: gemeente Montfoort)

Gemeente Montfoort roept inwoners op: tegel eruit, plant erin

  Nieuwsflits

Met de actie ‘Tegel eruit, Plant erin’ sluit de gemeente Montfoort zich aan bij het landelijk bekend geworden project Steenbreek. Inwoners worden opgeroepen om bij eigen huis en in eigen tuin stenen te vervangen door groen.

Montfoort / Linschoten - Het doel is om mensen enthousiast te maken om hun leefomgeving groener te maken door bestrating te vervangen door planten. Wethouder Ivo ten Hagen heeft al samen met bewoners het plein bij de G. van Damstraat van plantjes voorzien, iets dat op verzoek van bewoners zelf is gebeurd.
Aanleiding is de verandering van het klimaat, met steeds meer warme dagen en meer heftige regenbuien. De openbare ruimte is daar nog niet voldoende op ingericht, met bijvoorbeeld wateroverlast als gevolg. Groene tuinen en daken kunnen helpen. Regenwater kan de grond in zakken en in droge tijden gebruikt worden door de planten. Planten en bomen houden water vast, zorgen voor verkoeling en zijn ook nog eens mooier.
Dus: ‘’Haal een paar tegels eruit en zet daar planten in, want iedere tegel eruit is al winst! Het is eenvoudig en hoeft niet duur te zijn. Ook een geveltuin is een manier om snel, goedkoop en slim te vergroenen. En groen is goed voor van alles, groen is gezond, goed voor de bijen, vlinders en vogels.’’
Voor inspiratie kijk op www.steenbreek.nl.

Shopbox

Meer berichten