Project Stadspark Montfoort in aanmerking voor ‘Kern Met Pit’


<p>Montfoort 06-06-2020 Grazende schapen in de boomgaard van het Stadspark</p>

Montfoort 06-06-2020 Grazende schapen in de boomgaard van het Stadspark

(Foto: )

Project Stadspark Montfoort in aanmerking voor ‘Kern Met Pit’

  Nieuwsflits

Montfoort - Voor het tweede jaar mag het project over het stadspark in Montfoort meedoen aan de Kern met Pit wedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (NHM). 

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Onze droom zet het unieke stadspark van Montfoort met haar historische boomgaarden vol in het zonnetje en wil mensen via het park met elkaar verbinden. Dat is gelukt! Het afgelopen jaar won de kinderboerderij de subsidie van 1000 euro. Dirk de Jong, beheerder van de kinderboerderij, schreef het boek ‘Getijden van het Stadspark’, te koop bij de kinderboerderij en bij het stadsmuseum De Knoperij. In september was er een zeer geslaagd plukfeest in het stadspark en komend najaar hoopt Dirk de Jong, samen met freelance journalist Gaby van Ruiten, een tentoonstelling te realiseren in stadsmuseum de Knoperij. De Stichting Oud Montfoort heeft hiervoor inmiddels toestemming gegeven.

Gouden Pit

Ook komt er een nieuw plukfeest en is het de bedoeling dat u kunt meedoen met een fotowedstrijd. Ook kunt u zich inschrijven voor parkwandelingen met een gids. Zo groeit de verbinding. Wie thuis meer wil lezen over de geschiedenis van het park vindt per seizoen een wandeling door de tijd met heel veel foto’s en verhalen, te zien op de website www.tempasio.nl. De winter is inmiddels af en Gaby werkt met veel plezier aan de volgende seizoenen. Wilt u dit project een warm hart toedragen, breng dan vóór 20 januari uw stem uit op https://www.kernmetpit.nl/default.aspx. Met uw stem maakt het project ‘Getijden van het Stadspark Montfoort’ van 2020 kans op de Gouden Pit van 3000 euro.

Shopbox

Meer berichten