Een nieuw seizoen


Foto: Marcel Kraan Fotografie
Column: Wethouder(s)

Een nieuw seizoen

  Nieuwsflits

Ik was er eigenlijk wel klaar mee: dag-in-dag-uit van 08.30 tot vaak 22.30 uur thuis achter tablet, smartphone of pc-scherm. Goed dat er zo meters gemaakt konden worden qua werk. Maar het was wel heel erg intensief. En er leek ook amper tijd of gelegenheid voor een gebbetje of een geintje.

Dus een paar dagen ‘scherm-loos’ was een verademing. Zo maar een babbeltje met het spaarzame mens wat over de vloer komt.
En vooral heerlijk verdwijnen in een boek of een film op een groot scherm. En natuurlijk oeverloos aan de telefoon met vrienden om over niemendalletjes te kletsen of met de hond een uur of twee door miezerig weer de polder in.

Ik kijk uit naar een vrolijk voorjaar

Helaas is het niet afgelopen met het digitafelen dit nieuwe jaar, al lonkt nu wel de verlossing via het vaccin. De kerstboom staat er nog even want het is zo gezellig om, als ik nog in het donker ‘s morgens de huiskamer in kom, dan dat vriendelijke licht te zien.
Gelukkig blijven de katten tegenwoordig van de kerstballen af. Die jongens hebben me een vermogen gekost met hun ballenjacht.

De dagen gaan weer lengen. Ik kijk uit naar een vrolijk voorjaar. Naar mijn tuin waar de hazelaar voorzichtig bloeit, naar katjes die uit hun schulp kruipen, en krokussen en narcissen die klaar staan voor de bloei.
Ik ga er vanuit dat het vaccin doet wat het belooft: we kunnen elkaar straks weer in het echt zien en aanraken. Zomaar weer een arm om je schouder of een warme handdruk. Ik zie er naar uit. Een echt nieuw seizoen.

Yolan Koster

column wethouder | yolan koster - montfoort

Shopbox

Meer berichten