<p>Ook op de Prins Claus wordt de draad na zes weken weer enthousiast opgepakt. Foto: Nicole van Nunen</p>

Ook op de Prins Claus wordt de draad na zes weken weer enthousiast opgepakt. Foto: Nicole van Nunen

(Foto: Nicole van Nunen )

Echt bij elkaar zijn maakt de school; ook op de Prins Claus

  Nieuwsflits

Op de openbare basisschool Prins Claus in Linschoten zijn leerlingen, leerkrachten en ouders blij dat de school weer open is, al werd het een dag later vanwege het winterweer. In een groep leren, leven en lachen! Hoewel er niets gaat boven fysiek onderwijs, hebben de leerlingen de afgelopen tijd online zeker veel geleerd.

LINSCHOTEN - “We zien dat onze leerlingen zoveel vaardiger zijn met het online werken”, legt schooldirecteur Joanneke Blommenstijn uit. “Waar we in de eerste periode nog druk waren met hoe in te loggen, kan iedereen dat nu: inloggen, opdrachten delen, deelnemen in kleine groepjes, chatten enz. Het onderwijs is gewoon doorgegaan. Naast de kernvakken hebben de leerlingen ook opdrachten uitgevoerd waarbij het gaat om plannen, creëren, samenwerken, initiatief nemen en presenteren, allemaal waardevolle vaardigheden.”

In de ‘meet’

De opmerking van een leerling aan de onderwijzer ‘Ha meester, ik heb een nieuwe challenge afgerond en in mijn portfolio geplaatst’ is nu heel normaal. Een voorbeeld van zo’n challenge is: Leer in 5 talen Ik hou van jou of maak een zo groot mogelijk kaartenhuis. Ha kinderen, vandaag starten we allemaal in de meet, daarna wil ik graag in kleine groepjes extra instructie geven’ is het nieuwe online schooljargon.

Bezoekjes

“Het onderwijs heeft veel geleerd tijdens de lockdown”, stelt Blommenstijn vast. “Niet alles kan online. Daarom hebben we waar nodig leerlingen op school begeleid. Zo hebben alle kinderen zoveel mogelijk gelijke kansen gehad om zich verder te ontwikkelen. Om de relatie met onze kleuters te onderhouden hebben we, bij hen thuis buiten op hun stoep, een bezoekje gebracht. We waren enorm blij dat de scholen op maandag weer zouden openen. Na bijna zes weken thuis moest die eerste schooldag opnieuw nog een dag worden uitgesteld vanwege bizar winterweer.

Aanpassingen

Op school zijn opnieuw de nodige aanpassingen gedaan. Zo mogen de kinderen alleen in hun eigen groep en met hun eigen leerkracht in het gebouw zijn. Er wordt ook veel aandacht besteed om samen met de leerlingen extra de handen te wassen. De collega’s onderling blijven op veilige afstand van elkaar. Niettemin heeft iedereen de draad weer enthousiast opgepakt om te kunnen zorgen dat leerlingen samen met de leerkrachten en ouders weer in het gewone ritme komen.

‘’We hebben ervaren hoe belangrijk het voor kinderen is om op school te zijn. Dat fysiek bij elkaar zijn pas echt een school maakt. Dat je bij een groep hoort en je je met elkaar verbonden voelt. We zien natuurlijk ook hoe zwaar de afgelopen tijd is geweest voor ouders. Thuiswerken en ondertussen je kinderen helpen met hun schooltaken… Namens het hele team willen we hen bedanken voor de fijne samenwerking!”

Weer in een groep leren, leven en lachen!

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden