Foto:

Rolstoeltennisster Diede de Groot wint Australian Open

  Nieuwsflits

Oudewater - Rolstoeltennisster Diede de Groot uit Oudewater heeft voor de derde keer in haar carrière de Australian Open op haar naam weten te schrijven. De Nederlandse was in de finale van het enkelspel te sterk voor de Japanse Yui Kamiji.

De partij in het Melbourne park duurde woensdag een kleine tweeëneenhalf uur en eindigde met 6-3 6-7 7-6 in een zege voor De Groot. Eerder deze week veroverde de Oudewaterse, die traint in Alphen aan den Rijn, samen met haar partner Aniek van Koot al de titel in het dubbelspel.

De 24-jarige kende een goede voorbereiding. Zij speelde afgelopen weken al twee toernooien in het Australische Craigieburn wat zich uitte in het spelen van drie finales. Dit resulteerde zich al in een titel in het enkelspel en in het dubbelspel.

Diede de Groot veroverde in haar loopbaan al acht keer eerder een Grand Slam zege in het enkelspel. Naast haar drie eindzeges op de Australian Open schreef ze ook al eens Roland Garros (2019), Wimbledon (2017 en 2018) en de US Open (2018, 2019 en 2020) op haar naam.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden