<p>De 13-jarige Dominique van Dalsen is opgenomen in het Nederlandse Talentenplan en heeft de NOC NSF* status, zodat zij, na akkoord van de bondscoach, mee kon doen in Frankrijk. <span class="Fotocredit" cstyle="Fotocredit" style="color: rgb(0, 0, 0);">Ingezonden foto</span></p>

De 13-jarige Dominique van Dalsen is opgenomen in het Nederlandse Talentenplan en heeft de NOC NSF* status, zodat zij, na akkoord van de bondscoach, mee kon doen in Frankrijk. Ingezonden foto

(Foto:)

Mooi internationaal debuut voor Dominique (13)

  Nieuwsflits

Ondanks Covid-19 ging de internationale dressuurwedstrijd in Le Mans toch door voor de topsport. De 13-jarige Dominique van Dalsen uit Linschoten is opgenomen in het Nederlandse Talentenplan en heeft hierdoor de NOC NSF* status, zodat zij, na akkoord van de bondscoach, mee kon doen.

Linschoten - De omstandigheden in Frankrijk waren verre van optimaal door kou en sneeuw. Ook ontbrak het nodige wedstrijdritme door corona. Desalniettemin heeft de familie Van Dalsen deze kans aangegrepen. Dominique komt met haar pony Westerhuis Ferguson uit in de Children klasse, voor kinderen tussen 12 en 14 jaar.

De eerste dag speelden de zenuwen parten en was er veel spanning bij de pony door de entourage en schuivende sneeuw op het dak van de wedstrijdhal. Dit drukte helaas de score in de Preliminairy B proef: een derde plek met 64%. De tweede dag werd 's morgens vroeg nog even extra gereden om de spanning bij de pony weg te nemen. De Landenproef, favoriet bij de combinatie, leverde een mooie 2e plaats met 67,972%. Deze stijgende lijn leverde op de derde dag tijdens de individuele proef een prachtige 1e plaats op met 68,727%, zodat het Wilhelmus klonk voor Dominique én Ferguson.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden