<p>Marcel Peters en Jessica de Rooij van St. Joseph/de Soos zijn een crowdfunding gestart met een geweldig resultaat. FOTO: Paul van den Dungen</p>

Marcel Peters en Jessica de Rooij van St. Joseph/de Soos zijn een crowdfunding gestart met een geweldig resultaat. FOTO: Paul van den Dungen

(Foto: )

Montfoort steunt massaal ‘De Soos’; streefbedrag in no time bereikt

  Nieuwsflits

Marcel Peters en Jessica de Rooij, de beheerders van Stichting Zalencentrum Sint Joseph, beter bekend als ‘de Soos’, zijn vrijdagmiddag via internet een steunactie gestart. Doel was het ophalen van 25.000 euro om de financiële toekomst van het St. Joseph er zonniger uit te laten zien. Zondagavond al was het streefbedrag bereikt, maar de actie gaat door.

Montfoort - Verenigingsgebouw/zalencentrum Sint Joseph, oftewel ‘De Soos’ is al meer dan 100 jaar het sociaal-culturele Hart van Montfoort maar ook het multifunctionele gebouw waarin een belangrijk deel van het wel en wee van de Montfoortse gemeenschap zich afspeelt. Marcel Peters: “Zowel beheerders als bestuur van het St. Joseph willen de inwoners van Montfoort meer betrekken bij het wel en wee van de Soos. Vorig jaar, meteen na het carnaval, hadden wij hier alles weer opgeruimd en klaar voor het nieuwe seizoen toen half maart de eerste lockdown van kracht werd. Die duurde tot eind mei en daarna hebben wij nog het beach terras opgebouwd. Verder lag alles stil en waren er nagenoeg geen inkomsten meer. Ondanks alles hebben wij 2020 zonder verlies kunnen afsluiten.”
Iedereen, van jong tot oud, heeft herinneringen aan De Soos. Een definitieve sluiting zou betekenen, geen carnaval, disco, toneel, concerten, sport, vergaderingen, condoleances, jubilea, cursussen en nog veel meer. Inwoners en verenigingen zouden hierdoor ernstig worden gedupeerd. Zowel Marcel als Jessica is er alles aan gelegen om het Sint Joseph te behouden en ook na de coronacrisis nog te kunnen blijven exploiteren. “Wij doen een beroep op alle inwoners, bezoekers, verenigingen en andere gebruikers van dit gebouw om ons via crowdfunding door deze moeilijke tijd heen te loodsen.” Jessica: Vanaf oktober 2020 tot op heden zit het St. Joseph op slot en verkeren we in zwaar weer. We moeten dus wel naar middelen zoeken om deze storm te doorstaan en uit de rode cijfers te komen en daarna weer een gezonde start te kunnen maken.”
Inmiddels zijn er zo’n 60 gebruikers van het verenigingsgebouw aangeschreven, waarvan gehoopt wordt dat zij hun leden, donateurs, cursisten hiervan in kennis stellen om deze actie te ondersteunen en te delen.
Dat was kennelijk niet aan dovemans oren gericht, want vrijdagmiddag ging www.steunactie.nl in de lucht. Er werd een streefbedrag van 25.000 euro genoemd. Marcel: “Wij hebben gekeken naar onze cijfers en wat wij denken nodig te hebben om straks met een schone lei weer te kunnen beginnen.” Daarna gaat Montfoort los en de donaties stromen binnen. Hartverwarmende opmerkingen worden bijgevoegd; “De Soos moet blijven” of “Samen sterk” en vooral “Wat wij voor plezier en ervaringen in de soos hebben opgedaan, mag voor onze kinderen niet verloren gaan”. Zondagavond is het streefbedrag van € 25.000 bereikt maar de actie gaat nog door. Marcel en Jessica zijn een beetje sprakeloos maar vooral dankbaar voor alle steun.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden