<p>Weidevogelbeschermers helpen weidevogels bij het overleven in het drukke landschap door nesten op te sporen en te markeren. Lekker in de buitenlucht &eacute;n coronaproof. <span class="Fotocredit" cstyle="Fotocredit" style="color: rgb(0, 0, 0);">Foto: Allard Willemse </span></p>

Weidevogelbeschermers helpen weidevogels bij het overleven in het drukke landschap door nesten op te sporen en te markeren. Lekker in de buitenlucht én coronaproof. Foto: Allard Willemse

(Foto: Allard Willemse)

Weidevogels in de Lopikerwaard zoeken beschermers

  Nieuwsflits

Montfoort / Linschoten / Lopikerwaard - Ook in de Lopikerwaard bereiden weidevogelbeschermers zich voor op het voorjaar om de weidevogels te helpen bij het overleven in het drukke landschap. Actieve vrijwilligersgroepen zijn de Weidevogelbescherming Montfoort-Linschoten en de Vereniging Weidevogelbescherming Lopik.

Waar gaat het om? Vanaf eind maart tot in juni beschermt u de nesten en houdt u in de gaten hoe het met de jonge vogels gaat. In deze periode bent u 4 uur per week in het veld om nesten te zoeken. Als vrijwilliger leert u de weidevogels en hun gedrag beter kennen, zoals waar zij hun nesten maken en hoe u deze kunt vinden. Deze nesten markeert u met stokken. De boer of loonwerker kan zo de locatie van het nest zien en er rekening mee houden bij de werkzaamheden op het land. Goed overleg met de boer is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. Daardoor kunnen meer weidevogels overleven. Als weidevogelbeschermer krijgt u begeleiding van een ervaren weidevogelbeschermer.

Online cursus

Landschap Erfgoed Utrecht organiseert online cursussen voor beginnende weidevogelvrijwilligers op 24 en 31 maart. Aanmelden kan tot 17 maart via: www.landschaperfgoedutrecht.nl/ik-wil-behouden/weidevogels-beschermen. Voor contact met plaatselijke groepen: www.weidevogelbescherming-montfoort.nl en www.weidevogelbescherminglopik.nl.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden