<p>Alle kleine buurtbussen zijn coronaproof ingericht met een &#39;kuchscherm&#39; voor de chauffeur, extra ventilatie, een actief luchtfilter, handgel en extra schoonmaakmomenten. <span class="Fotocredit" cstyle="Fotocredit" style="color: rgb(0, 0, 0);">Foto: Syntus Utrecht</span></p>

Alle kleine buurtbussen zijn coronaproof ingericht met een 'kuchscherm' voor de chauffeur, extra ventilatie, een actief luchtfilter, handgel en extra schoonmaakmomenten. Foto: Syntus Utrecht

(Foto: )

Buurtbussen 504 en 505 weer de weg op

  Nieuwsflits

Montfoort / Oudewater - De buurtbussen van Syntus rijden weer sinds maandag, zo ook lijn 504 en 505 tussen Woerden, IJsselstein en Montfoort. 

In verband met de coronapandemie moest de dienstregeling van deze buurtbussen noodgedwongen per 16 maart 2020 worden gestaakt. De gezondheid van passagiers en vrijwillige chauffeurs, veelal in de risicogroep, kon in de kleine bussen niet worden gewaarborgd. Sinds 31 augustus zijn daarom als vervanging van de buurtbussen op een deel van de route tijdelijk grote bussen ingezet. Om de passagiers tijdens de spitstijden tussen Oudewater en Woerden beter van dienst te zijn, werd de dienstregeling en route van lijn 123 vorig jaar zomer al wel aangepast. Buurtbus lijn 505 rijdt tijdens de spits niet meer op dit traject en stopt en start in Oudewater op de halte Tappersheul/Essenweg in plaats van NS-station Woerden halte Station Zuidzijde. Tijdens de spits is op de halte J.J. Vierbergenweg in Oudewater een goede overstapmogelijkheid voorzien tussen de lijnen 5 en 505 van en naar Woerden.

Alle kleine buurtbussen zijn coronaproof ingericht met een ‘kuchscherm’ voor de chauffeur, extra ventilatie, een actief luchtfilter, handgel. De stoel achter de chauffeur blijft leeg. Bovendien zijn er extra schoonmaakmomenten.  

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden