<p>Een van de vele plekken waar zwerfvuil werd opgeruimd: bij de bushalte Heeswijkerpoort in Montfoort.&nbsp;</p>

Een van de vele plekken waar zwerfvuil werd opgeruimd: bij de bushalte Heeswijkerpoort in Montfoort. 

(Foto: M. Driehuis )

Vele inwoners maken een opschoon-ommetje

  Nieuwsflits

Montfoort - Zoals elk jaar in maart is er de Landelijke Opschoondag. Dit jaar vond deze toch doorgang, maar op aangepaste wijze. Inwoners werd gevraagd een opschoon-ommetje vanuit hun huis te maken, met de geldende coronamaatregelen. 

Het initiatief voor de actie in gemeente Montfoort lag dit jaar weer bij Zwerfvuilambassadeurs. Inwoners die zich hadden aangemeld kregen de opruimmaterialen vooraf thuis bezorgd. Zaterdagochtend kon een ieder op eigen gelegenheid aan de slag. Vervolgens kwam een gemeente-medewerker de volle zakken op de diverse locaties ophalen. 

Sylvia Benschop van Zwerfvuilambassadeurs spreekt van een geslaagde actie. “Het was logistiek even een puzzel om alle materialen bij de mensen te krijgen, maar het was leuk dat veel inwoners voor de eerste keer meededen. Normaliter drinken we na afloop met een elkaar koffie. Dit kon helaas niet doorgaan. Naast het gebruikelijke zwerfvuil werden er dit jaar natuurlijk vele mondkapjes van de straat geraapt. Fijn dat zoveel mensen hebben meegeholpen, laten we samen zorgdragen voor onze mooie woonomgeving.” 

Voor september staat de volgende opruimdag gepland. Mocht u nu al eens met een prikstok door de wijk willen. U kunt een prikstok aanvragen via z.ambassadeurs@gmail.com

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden