<p>Tijdens de opening van Daan&#39;s Droomijs schept Andr&eacute; Lammerse twee ijsjes voor buurmeisje Roos. &nbsp; Foto: Paul van den Dungen</p>

Tijdens de opening van Daan's Droomijs schept André Lammerse twee ijsjes voor buurmeisje Roos.   Foto: Paul van den Dungen

(Foto: )

Het is weer tijd voor een heerlijk ijsje

  Nieuwsflits

Er staat nog een fris briesje en de zon heeft ook niet zoveel zin om zich te laten zien, maar toch heeft Daan’s Droomijs zaterdag de deuren van de ijssalon geopend. En niet zonder succes, want de liefhebbers staan soms in de rij.

Montfoort - In eerste instantie zou Daan’s Droomijs vorige week woensdag al zijn geopend, maar de beduidend mindere weersomstandigheden deden André Lammerse besluiten nog even te wachten. “Het is gebruikelijk dat ik altijd in de week van 15 maart weer open ga en ook dat is dit keer weer gelukt. Ik verkoop nu alleen nog ijs en geen andere artikelen zoals koeken en koffie. De mensen kunnen ook niet binnen hun ijsje opeten. De bankjes die normaal buiten voor de salon staan blijven nu nog binnen. Iedereen die hier komt houdt zich keurig aan de voorschriften van de 1,5 meter en niet meer dan vier personen tegelijk in de zaak. Ook is er een duidelijke scheiding aangebracht tussen het inkomende publiek en de mensen die de zaak weer verlaten.”
Een groot deel van de lockdown gaat aan de salon voorbij omdat die in de wintermaanden toch is gesloten. “Maar waar ik in de zomermaanden vaak verschillende beurzen bezoek, moet dat nu allemaal via livestreams en dat is toch wel heel wat anders dan de vernieuwingen in de sector met eigen ogen te kunnen zien en de ingrediënten zelf kunnen ruiken en proeven. Dat is digitaal niet mogelijk.” Maar dat heeft de ijsmaker niet bij de pakken doen neerzitten. Zijn creativiteit heeft daar niet onder geleden. Het ijsje van de week is dit keer de lemon cheesecake, maar natuurlijk zijn daar nog tal van andere smaken zoals tiramisu, stroopwafel, natuurlijk de pistache, chocolade, aardbei, stracciatella en het citroenijs. Afgeleverd in hoorntjes of bakjes en al dan niet met een flinke toef slagroom. Omdat de doorstroming wat langzamer gaat dan normaal ontstaat er op een gegeven moment toch een kleine rij op de Onder de Boompjes. Maar André schept rustig verder en heeft een engelengeduld wanneer kinderen hun keuze uit het grote aanbod niet zo snel kunnen maken.
André Lammerse maakt ook deel uit van De Dessertclub Nederland. Een in Apeldoorn gevestigd restaurant dat uitsluitend desserts serveert. Een concept dat Inmiddels in New York en Bali zich heeft bewezen en nu ook in Nederland is neergestreken. Ook hier gooit corona roet in het eten. Het restaurant is tijdelijk gesloten, maar er zijn intussen al Paasboxen te bestellen.
Daan’s Droomijs van André en zijn vrouw Daniëlle bestaat al sinds 2003. André: “Natuurlijk hopen wij op een seizoen met veel mooi weer en temperaturen die de behoefte aan echt ambachtelijk ijs doen toenemen. De ijssalon is met een variërend aanbod aan ijs, dagelijks geopend van 14.00 tot 20.00 uur, behalve op maandag. Het meeste ijs heeft een kleine verrassing qua structuur, omdat de ingrediënten die de smaak bepalen er ook echt inzitten. André zegt dat een echt lente-ijsje er niet is, maar met het openen van de salon is ook de lente echt begonnen.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden