<p>De vlaggetjes op draaiorgel &lsquo;Juffertje&#39; wapperden in de wind op de vrolijke muziek, waarmee woonzorgcentrum De Lindewaard de mineurstemming verdreef. Foto: Janneke Severs-Hilgeman.&nbsp;</p>

De vlaggetjes op draaiorgel ‘Juffertje' wapperden in de wind op de vrolijke muziek, waarmee woonzorgcentrum De Lindewaard de mineurstemming verdreef. Foto: Janneke Severs-Hilgeman. 

(Foto: )

Lindewaard opgevrolijkt met muzikaal feestje

  Nieuwsflits

Nadat Woonzorgcentrum De Lindewaard door op corona positief geteste bewoners wekenlang in quarantaine was, werd op vrijdagmiddag de mineurstemming op een muzikale wijze verdreven.

LINSCHOTEN - De vlaggetjes op draaiorgel ‘Juffertje' wapperden in de wind op de vrolijke muziek. Meisjes dansten spontaan in de straat en in De Lindewaard gebeurde er iets bijzonders. Bewoners schoven naar de open ramen, zodat herkenbare melodieën de kamers vulden. "Dat ik dit nog mag meemaken, een draaiorgel onder mijn kamerraam!”, was de reactie van een bedlegerige bewoner, die vanuit haar bed zwaaide. Met 'We'll meet again' eindigde de muzikale invulling. Medewerkers, vaste en nieuwe vrijwilligers bakten per buurtkamer pannenkoeken.
De Lindewaard hanteert nog ‘strenge' regels voor bezoekers en inzet van vrijwilligers. Ondanks de beperkingen, wordt hard gewerkt aan het welzijn om perspectief te bieden voor bewoners. Naast de huidige vrijwilligers, zoekt De Lindewaard flexibel inzetbare vrijwilligers die willen bijdragen aan projecten als koken, wandelen, het tuinproject en rolstoelwandelen. Ben jij de kers op de taart? Meld je aan via a.walraven@paletwelzijn.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden