Joyce Jacobs, bestuurder van De Wulverhorst, nam de welkome voorziening op 7 mei officieel in gebruik, in aanwezigheid van de ondernemers die het mogelijk hebben gemaakt. (Foto: cojanvantoor.nl)
Joyce Jacobs, bestuurder van De Wulverhorst, nam de welkome voorziening op 7 mei officieel in gebruik, in aanwezigheid van de ondernemers die het mogelijk hebben gemaakt. (Foto: cojanvantoor.nl) (Foto: cojanvantoor.nl)

Babbelbox Wulverhorst door fraai staaltje saamhorigheid

  Nieuwsflits

De vloerbedekking gelegd, de ramen gezeemd, voorzieningen aangebracht en gezellig gemaakt. Toen was de babbelbox van woon- en zorgcentrum De Wulverhorst klaar voor gebruik.

Oudewater - De babbelbox is een klein huisje met twee ingangen. Aan de ene kant kan de bewoner naar binnen, aan de andere kant de familie. Gescheiden door een glazen wand kunnen ze elkaar ondanks de maatregelen toch zien en spreken. Voor de realisatie ervan hebben de Oudewaterse winkeliers, de firma Jan Snel en de Rabobank de handen ineengeslagen. Joost Middelman namens de winkeliersvereniging NOVO: “Wij willen graag wat terugdoen voor de gemeenschap. De mensen in Oudewater blijven de lokale winkels trouw. We zijn met een bus langs verschillende bedrijven gereden en hebben zo een hele mooie huiskamer ingericht.''
Ook Jacqueline van Zandwijk, directeur van Jan Snel Group, dat de unit leverde, vindt het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren. “Uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol persoonlijk contact is voor de bewoners. En dat kan nu veilig en dichtbij plaatsvinden.” Hans Benard, directeur van Rabobank Utrechtse Waarden e.o., zegde ondersteuning toe via het Rabobank Coöperatief Fonds.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden