Jeannette Huizenga van 'Linschoten Natuurlijk' is een van de initiatiefnemers en verzorgers van de hanging baskets die onder andere de Linschotense Dorpstraat opfleuren. (Foto: Paul van den Dungen)
Jeannette Huizenga van 'Linschoten Natuurlijk' is een van de initiatiefnemers en verzorgers van de hanging baskets die onder andere de Linschotense Dorpstraat opfleuren. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Linschoten fleurt dankzij hanging baskets

  Nieuwsflits

Door 'Linschoten Natuurlijk' wordt het dorp voor het derde jaar op rij opgefleurd met bloemen in hanging baskets. Het zijn er inmiddels 36 die aan de oude lantaarnpalen zijn bevestigd en het worden er ieder jaar meer.

Linschoten - De werkgroep 'Linschoten Natuurlijk', onderdeel van Linschotens Belang (LiBel), is al geruime tijd actief op ecologisch gebied. Zo'n 25 personen, waaronder 5 imkers, houden zich bezig met een ander maaibeleid, zoveel mogelijk verspreid over het dorp, het aanleggen van de pluktuin achter De Vaart en het plaatsen van bloembakken. Ook de scholen betrekken zij bij deze activiteiten. Jeannette Huizenga is een van hen en een van de bedenkers van de hanging baskets. Geen grote geraniumbakken, maar liefelijke bakjes, passend bij het dorp en met een grote verscheidenheid aan duurzame, biologische bloemen. Die hangen er het hele jaar met zowel zomer- als winterharde plantjes en geven aan de Dorpstraat, Kerkplein, Vaartkade NZ en Nieuwe Zandweg extra geur en kleur. Jeannette gaat 's avonds met haar kruiwagen op pad om de baskets van water te voorzien. De mensen die in de buurt van de hanging baskets wonen zijn vaak geïnteresseerd en 'adopteren' zo'n bakje en verzorgen dan zelf de watervoorziening.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden