Irish Travellers actief in Montfoort

  Nieuwsflits

Montfoort - Eind mei zijn zogeheten Irish Travellers acties geweest in Montfoort. Irish Travellers zijn - voornamelijk -  Ierse klusjesmannen en -vrouwen die van deur tot deur gaan om in eerste instantie goedkope klusjes rondom de woning aan te bieden.

 De gemeente waarschuwt dat deze klusjesmannen tijdens het uitvoeren van deze klusjes gebreken constateren of extra werkzaamheden vaststellen, waardoor de prijs voor het klusje ineens vele malen hoger uitvalt. Dit gebeurt vaak op basis van een mondelinge overeenkomst, dus zonder contract of offerte. ''Let hier dus op! Wees bedacht op de personen die aan uw voordeur komen en klussen aan uw woning aanbieden.''
Niet iedere Engels sprekende man of vrouw is een ‘Irish Traveller’ of heeft een negatieve bedoeling. De gemeente: ''Er wordt door Engelse sprekende personen ook zeker netjes werk afgeleverd.''

Helaas zijn er in Montfoort dus wel mensen actief geweest met negatieve intenties. Het ging Montfoort om twee jongere personen, rond de 17 en 25 jaar. Zij zagen er keurig uit en droegen een fluorescerend beveiligingshesje.


Krijgt u te maken met klusjesmannen (of -vrouwen) met negatieve bedoelingen? Doet u dan melding via 0900-8844 of bij spoed 112. Hierdoor kan de politie gericht hun reisbewegingen bijhouden en in kaart brengen wie deze werkzaamheden aanbieden. Indien er sprake is van een strafbaar feit, kan de politie de personen bekeuren of aanhouden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden