Links de nieuwe voorzitter van Hospice Oudewater, Ruud Heemskerk. Naast hem Arie Breur die afscheid nam. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Links de nieuwe voorzitter van Hospice Oudewater, Ruud Heemskerk. Naast hem Arie Breur die afscheid nam. (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: Margreet Nagtegaal)

Nieuwe voorzitter Hospice had direct een klik

  Nieuwsflits

Hospice Oudewater heeft sinds kort een nieuwe voorzitter van het bestuur. Toen Arie Breur onlangs liet weten zijn taak neer te leggen als voorzitter, werd er direct gezocht naar een goede opvolger. Ruud Heemskerk(59) uit Polsbroek reageerde direct op de oproep en neemt van hem het bestuursstokje over. In dit artikel komen beiden aan het woord.

Oudewater – Arie Breur is al ruim 25 jaar betrokken bij het bestuur van het Hospice. Hij maakte de allereerste start mee en de eerste huisvesting. Hij zag hoe bijzonder het was dat vrijwilligers een prachtige en warme plek creëerden voor de gasten die in het Hospice de laatste fase van hun leven verbleven. Drie en een half jaar geleden werd Arie voorzitter en werd al gauw geconfronteerd met het gedwongen vertrek van de locatie naast de Schuylenburght. “Deze periode van grote onzekerheid gaf me soms het gevoel dat ze ons in de kou lieten staan. Maar uiteindelijk kwam er een prachtig plan op een nieuwe locatie waarvan ik niet had durven dromen.”
Arie heeft met veel passie en genoegen de voorzittersfunctie vervuld. “Het is echt een grandioze club.” Hij laat nu met vertrouwen deze taak los. Toen via een nieuwsbrief naar de vrijwilligers een oproep werd gedaan voor een nieuwe voorzitter reageerde Ruud Heemskerk eigenlijk direct. Zijn vrouw Christie is vrijwilliger in het Hospice en Ruud volgde het Hospice via haar. In het dagelijks leven heeft hij een eigen bedrijf dat gemeentes adviseert en begeleidt in allerlei zaken omtrent verkiezingen. Ruud heeft vaker bestuursfuncties bekleed en zat net een paar jaar zonder vanwege een studie Shiatsu-massage. "Die studie is nu bijna afgerond. Dit was de goede tijd om weer een bestuursfunctie op me te nemen. Na een aantal gesprekken met het bestuur en de coördinatoren was er direct een klik.”
Binnen twee weken was het rond. Ruud gaat binnenkort kennismaken met alle vrijwilligers tijdens geplande koffie-uurtjes. “Ik ga eerst maar eens luisteren naar alle verhalen. Er is zoveel drive hier.” Omdat Ruud zelf uit de regio komt, is dat direct een thema dat voor hem zeker op de agenda zal staan in de toekomst. “Maar eerst maar eens zorgen dat het huis weer vol komt“, zegt hij met het oog op de veranderde zorgomstandigheden tijdens de coronacrisis. Het Hospice is momenteel weer teruggegaan naar de vertrouwde bezoekersregeling. “Alle kamers zijn weer beschikbaar en bezoek mag te allen tijde met twee personen komen.” Er wordt natuurlijk nog coronaproof gewerkt, maar goede afspraken hierover maken het weer mogelijk dat gastvrijheid weer hoog in het vaandel kan komen. "Want dat hoort bij het Hospice." Vrijdag 12 juni is er weer een open middag in het Hospice van 14.00 tot 16.00. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Het lijkt erop dat Hospice Oudewater ook langzaamaan de draad van het gewone leven weer op kan pakken. Met vertrouwen zien zowel Arie Breur als Ruud Heemskerk de toekomst van het hospice tegemoet.

Shopbox

Meer berichten