Net als bij de eerste 750 meter van het hersteltraject van de Lange Linschoten wordt ook in de versnelde volgende fase de definitieve beschoeiing geplaatst en het talud hersteld. (Foto: gemeente Oudewater)
Net als bij de eerste 750 meter van het hersteltraject van de Lange Linschoten wordt ook in de versnelde volgende fase de definitieve beschoeiing geplaatst en het talud hersteld. (Foto: gemeente Oudewater) (Foto: )

Versneld herstel oevers nodig door extreme droogte

  Nieuwsflits

Het eerste 750 meter lange gedeelte van het oeverherstel langs de Lange Linschoten is bijna afgerond. Door de extreme droogte wil de gemeente Oudewater het vervolg sneller aanpakken dan gepland: om onveilige situaties te voorkomen.

Oudewater - Uit onderzoeken en inspecties is gebleken dat de berm en hiermee ook het wegdek op een aantal plaatsen veel sneller achteruit gaan dan was verwacht. Er zijn scheuren zichtbaar in het wegdek en de bermen zakken weg of zijn zelfs weggespoeld. De extreme droogte van het afgelopen voorjaar heeft hierin een grote rol gespeeld. De gemeente ontving hierover ook al klachten van bewoners. Om onveilige situaties voor weggebruikers te voorkomen gaat de gemeente deze stukken vanaf week 26 als eerste aanpakken. Net als bij de eerste 750 meter wordt de definitieve beschoeiing geplaatst en het talud hersteld. ''Daarnaast herstellen we de weg.''
De afgelopen maanden, maart tot en met juni, zijn de oevers vanaf de kern van Oudewater hersteld. Dit gaat om 750 meter. Deze werkzaamheden zijn nu vrijwel afgerond. De oevers liggen er aldus de gemeente weer netjes bij en zijn klaar voor de toekomst.
De komende jaren worden ook de overige kilometers oever in verschillende fasen aangepakt.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden