Contactloze kerkcollectes mogelijk met speciale app

  Nieuwsflits

Hoe geef je collectes tijdens een kerkdienst vorm in een tijd waarin het gebruik van contant geld wordt afgeraden? De kerken binnen de parochie Pax Christi, waaronder de Oudewaterse Franciscuskerk maken daarvoor gebruik van een app. Overigens blijft contant een gift doen nog altijd mogelijk.

Oudewater - Het bisdom Rotterdam heeft onderzoek gedaan naar de digitale mogelijkheden en geadviseerd om met de Givt-app te werken. Binnen het bisdom is de app al bij ruim twintig parochies gelanceerd. De op zich eenvoudige en AVG-veilige Givt-app kan gratis worden gedownload op de mobiele telefoon. De aanmelding is volledig afgerond na het invullen van de persoonlijke gegevens. De app is te gebruiken bij onder meer de Mariakapel en bij de collectes in de kerk en vanuit huis. Zo kan de kerkbezoeker bij de Mariakapel een QR-code scannen om te betalen voor een kaarsje. In de dienst werkt de Givt-app door middel van bluetooth-verbinding in de collecteschaal. Ook is het mogelijk om vanuit huis de kerk in de lijst met goede doelen op te zoeken en een gift te doen. Elke gift wordt anoniem verwerkt.

Meer informatie staat op de website www.givtapp.net. Daarnaast is per kerk een contactpersoon beschikbaar om vragen te beantwoorden. Ook in de kerk is informatiemateriaal aanwezig.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden