Er is weer volop bedrijvigheid in de keuken van de gebroeders Rob en Ronald van den Berg van Brasserie Broers in Montfoort, waar de gasten weer op het terras zijn neergestreken. (Foto: Paul van den Dungen)
Er is weer volop bedrijvigheid in de keuken van de gebroeders Rob en Ronald van den Berg van Brasserie Broers in Montfoort, waar de gasten weer op het terras zijn neergestreken. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: C) Paul van den Dungen)

Horeca kan de gast weer verwennen

  Nieuwsflits

Het is zondagmiddag 15 maart als de overheid besluit dat de horeca om 18.00 uur op slot moet. Vanwege het coronavirus. Hoe nu verder, als je net ingrijpend hebt verbouwd, of een gerenommeerd restaurant net hebt overgenomen.

Montfoort - Maaltijden worden afgebroken en gasten moeten de eetgelegenheden verlaten. De horeca moet dicht. Een ongekende maatregel die tot op de dag van vandaag nog merkbaar is. De Stadskelder heeft net een grote verbouwing achter de rug en is omgedoopt in Brasserie Broers. Rob en Ronald Van den Berg draaien dan net een week in de nieuwe setting als de verplichte sluiting toeslaat. Rob: "Natuurlijk kwam dit alles als een donderslag bij heldere hemel. Bij de pakken neer gaan zitten ligt niet in onze aard. Wij deden altijd al aan catering en dat hebben we verder uitgebreid." Ronald: "De catering voor bedrijven ging gewoon door, maar de particulieren waren een nieuwe groep. Naast het bezorgen van maaltijden konden de mensen hun bestelling ook afhalen." Inmiddels is de brasserie weer een week open. Op het terras aan de zijde Onder de Boompjes is plaats voor 50 personen en in het restaurant zijn nog eens 22 plekken volgens de RIVM richtlijnen. Andere horeca in Montfoort die tijdens de verplichte sluiting eveneens maaltijden verzorgden om af te halen of thuis te bezorgen , zijn inmiddels met deze 'take away' procedure gestopt, maar Brasserie Broers gaat daarmee verder.

Aan de slag

Voor Restaurant By Mike & Wes (De Schans) kwam de sluiting ook hard aan. Mike de Leeuw en Wesly de Leeuw hadden het restaurant juist overgenomen van Ries en Lilian Verburgt, toen de zaak moest sluiten. Wesly: "Dat kwam inderdaad wel even binnen. Van het ene op het andere moment moesten we sluiten. Wij hadden toch al plannen om een paar kleine verbouwingen te doen dus dat kwam in dit geval wel mooi uit. Zo konden we aan de slag, zonder dat de gasten daar hinder van ondervonden. Tussen 15 maart en 5 april hebben wij de verbouwing gerealiseerd. De bar is verdwenen, de muren hebben een nieuw kleurtje gekregen, er kwamen nieuwe tafels en een nieuwe vloer. Mike zei in die tijd heel treffend: "Waarom zouden wij wel verwachten dat de gasten naar ons toe komen en gaan wij nu niet naar hen toe"? Dat was het begin van ons 'Take Away' avontuur. Via sociale media en via onze website maakten wij bekend dat we graag voor onze gasten wilden koken en die maaltijden dan bij hen thuis zouden bezorgen. Mike: "Wij stonden echt versteld hoe snel de mensen daarop reageerden. Vanaf 5 april hebben wij bijna dagelijks een groot deel van onze provincie doorkruist om de maaltijden te serveren die de mensen dan thuis alleen nog maar warm moesten maken. Iedere donderdag wisselden wij het menu en dat was werkelijk een onverwacht succes." Sinds vorige week is het restaurant weer open en kunnen de gasten, nadat zij hebben gereserveerd, weer komen eten. Natuurlijk gelden ook hier de regels van het RIVM voor zowel terras als restaurant. Hopelijk zijn ook die beperkingen tijdelijk van aard.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden