De Oudewaterse ploeg van 'WKZ Hart Strijders' fietst op 4 juli de 200 km  tijdens de Hartekind Ride. Foto:  Paul van den Dungen
De Oudewaterse ploeg van 'WKZ Hart Strijders' fietst op 4 juli de 200 km tijdens de Hartekind Ride. Foto: Paul van den Dungen (Foto: Paul van den Dungen)

200 kilometer fietsen voor Hartekind

  Nieuwsflits

Paul van den Dungen

Uw bijdrage kan de levens sparen van deze Hartekinderen

Oudewater fietst voor Hartekind

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht zien ze dagelijks op afdeling Leeuw en Pelikaan Hartekinderen. Onderzoek blijft nodig om hun overlevingskansen te vergroten en het is ook essentieel om hun kwaliteit van leven te verbeteren!
De verpleegkundigen willen hun steentje bijdragen maar daarvoor zijn donaties heel HART nodig. Zij rekenen op uw steun en gaan voor de 200 km. Graag uw bijdrage op: www.hartekindride.nl/leonie-hogendoorn-wkz-hart-strijders. Dank u wel !

De Stichting Hartekind, tien jaar geleden opgericht door ouders van kinderen met een aangeboren hartafwijking, financiert wetenschappelijk onderzoek met als doel de overlevingskansen en kwaliteit van leven van Hartekinderen te verbeteren.

Oudewater - Dagelijks worden er in Nederland 4 kinderen geboren met een hartafwijking. Dagelijks krijgen er 3 kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven. Helaas overlijdt er in Nederland nog elke 2 dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze Hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn, met als motto: 'Kind zijn, hart nodig!'

Leonie Hogendoorn uit Oudewater werkt als leidinggevende op de kinder-IC en de kindercardio-afdeling van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. “Dagelijks ervaar ik het wel en wee van deze kinderen en hun ouders en geloof mij maar als ik zeg dat daar echt schrijnende gevallen tussen zitten. De afdeling Kindercardiologie is er voor kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Er is in de afgelopen jaren al veel vooruitgang geboekt, maar onderzoek blijft nodig, en dus ook veel geld.” De Stichting Hartekind zou op 4 juli voor het eerst de landelijke Hartekind Ride organiseren. Door de coronacrisis wordt dit sportieve evenement verdeeld over de week van 27 juni tot en met 4 juli, Hierdoor kan iedereen zijn eigen moment kiezen om de gesponsorde kilometers te fietsen of hard te lopen. Leonie Hogendoorn gaat zaterdag 4 juli samen met Ferry Maas, Wim van Baaren, Jeroen Boere, Mariska Lenssinck, Wilfred Schoonderwoerd, Alphons Oosterwegen en Hans Hoevers voor dit goede doel fietsend vanuit Oudewater via Gouda naar de hartcentra in Rotterdam, Leiden, Amsterdam, Utrecht. De teller staat inmiddels op € 7500,- en dat is niet ver meer van de €10.000. Laat uw hart spreken, doneer (zie kader) en help het team van WKZ HART STRIJDERS dit bedrag binnen te halen.

Shopbox

Meer berichten