Paul en Sietske Ruiter van Buitenplek Más Mik hebben personeelsleden van hotel Abrona tijdelijk in dienst. Foto: Paul van den Dungen
Paul en Sietske Ruiter van Buitenplek Más Mik hebben personeelsleden van hotel Abrona tijdelijk in dienst. Foto: Paul van den Dungen (Foto: Paul van den Dungen)

Buitenplek Más Mik helpt Abrona

  Nieuwsflits

Paul van den Dungen

Een bijzondere ervaring om met deze mensen te mogen werken

Een paradijselijke plek om te vertoeven

Buitenplek Más Mik, Benedeneind Noordzijde 408 (smalle kant) in Benschop heeft vanaf 1 juni het terras weer open, met heel veel ruimte. Een ruime opstelling zodat iedereen een veilige en gezellige plek vindt voor koffie, lunch & borrel. In het weekend grillen ze heerlijke hamburgers op de bbq. Bij minder weer hebben wij ook binnen plek waar je na reservering (kan bij de poort), terecht kunt. In juni, juli en augustus geopend op woensdag en donderdag van 11 tot 17 uur en vrijdag zaterdag en zondag van 11 tot 20 uur.

Het wordt weleens gekscherend 'het best bewaarde geheim van Benschop' genoemd, de Buitenplek Más Mik, gelegen aan de doorgaande route door het natuurgebied Willeskop.

Benschop/Oudewater - Op het terrein terrein van boerderij de Haan van Abrona is de Buitenplek Más Mik gevestigd. Naast vergaderingen en partijen bieden zij catering op locatie en een broodjes-service voor de regio. Ook hier zorgde het coronavirus voor een sluiting van drie maanden. Voor de eigenaren Paul en Sietske Ruiter was het wachten op betere tijden en die zijn inmiddels weer aangebroken. Paul Ruiter: "Op een prachtige plek middenin de natuur met een riant terras met vrij uitzicht op de achterliggende weilanden en een mooie boomgaard verzorgt Más Mik zakelijke bijeenkomsten, (trouw)feesten, bbq’s, borrels, lunches, buffeten of walking dinners. Sinds begin 2014 werken wij samen met Abrona op een prachtplek bij zorgboerderij de Haan. Een perfecte plek om gezelschappen te ontvangen voor een vergadering, brainstormsessie of 'weidag'; en daarnaast dé plek voor het houden van een feest." Op zorgboerderij De Haan wonen en werken mensen met een verstandelijke beperking. Met het aanbieden van de mogelijkheid tot vergaderen en het organiseren van feesten wordt de integratie tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking bevorderd. Door het houden van zakelijke of feestelijke bijeenkomsten op buitenplek Más Mik, krijgt elk bijeenzijn een bijzonder tintje en wordt maatschappelijke betrokkenheid een feit. "Toen wij hoorden van de sluiting van hotel Abrona in Oudewater hebben wij besloten een aantal personeelsleden voor de komende maanden over te nemen. Voor hen die dat willen is er 'agrarische dagbesteding'. Zij zorgen er voor dat het erf van de boerderij er mooi bij ligt en goed wordt onderhouden, Daarnaast kunnen zij hun dagbesteding ook uitvoeren binnen ons bedrijf en assisteren zij ons in de keuken, schoonmaak en het klaarzetten van vergaderingen en feesten. Voor ons als ondernemers een bijzondere ervaring en mooi om samen met deze mensen te werken!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden