Burendag is leuk, doe mee!
Burendag is leuk, doe mee! (Foto: RVL)

Aanmelding voor Burendag 2020 is gestart. Doe jij ook mee?

  Nieuwsflits

De aanmelding voor Burendag 2020 start vandaag. Goed contact met buren en verbinding in de buurt is in deze tijd, waarin we fysieke afstand moeten houden, nog belangrijker geworden. Organisatoren Douwe Egberts en Oranje Fonds hebben daarom een manier bedacht waarop buren deze dag op anderhalve meter kunnen vieren, onder het motto ‘Vier het veilig, vier het voor de deur’. Via Burendag.nl kunnen alle buurten van Nederland zich aanmelden voor de 15e editie, die op zaterdag 26 september plaatsvindt.

regio - Burendag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger zijn als buren elkaar kennen. Burendag biedt iedereen in Nederland een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met hun buren. Op deze manier kan iedereen ontdekken wie er in zijn of haar buurt woont en wordt tijdens Burendag vaak de basis gelegd voor nieuwe contacten. Zo kan één dag een effect hebben dat veel langer duurt.

Anderhalve meter

Ook op anderhalve meter afstand zijn er veel leuke en veilige activiteiten die buren met elkaar kunnen ondernemen. Op Burendag.nl zijn ideeën te vinden voor veilige Burendagactiviteiten als een spelletjesdag, buurtbingo of een open buurtpodium voor de deur. Daarbij is het belangrijk dat iedereen de richtlijnen volgt van de Rijksoverheid en het RIVM. Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds: “We hebben de afgelopen maanden allemaal gevoeld hoe belangrijk het is om naar onze buren om te kijken. Door Burendag te organiseren willen we buren de mogelijkheid geven contact te leggen, zodat ze gemakkelijker op elkaar terug kunnen vallen wanneer dat nodig is. Ook zal het dit jaar een moment worden waarop gevierd wordt dat er al zoveel buurtgenoten zijn die voor elkaar klaarstaan. We nodigen iedereen uit om mee te doen en er op een veilige manier een waardevolle dag van te maken.”
Verbinding op afstand John Brands, algemeen directeur Jacobs Douwe Egberts: “Met Burendag willen we mensen bij elkaar brengen. In de afgelopen maanden brachten veel mensen hun tijd vooral thuis door: achter de voordeur. Met de aangepaste opzet nodigen we iedereen uit om de deur open te zetten en vóór de voordeur contact te maken. Zo kun je op afstand toch zorgen voor verbinding met elkaar en de buurt.”

www.burendag.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden