De Montfoortse sloepensteiger - met infobord - ligt in de Hollandse IJssel ter hoogte van restaurant IL Falco en grenst aan de Willem III vaarroute. (Foto: Stichting OHW)
De Montfoortse sloepensteiger - met infobord - ligt in de Hollandse IJssel ter hoogte van restaurant IL Falco en grenst aan de Willem III vaarroute. (Foto: Stichting OHW) (Foto: )

Nieuwe sloepensteigers ter bevordering watertoerisme

  Nieuwsflits

Stichting Oude Hollandse Waterlinie heeft in de regio zes nieuwe sloepensteigers geopend. De steigers zijn voorzien van informatieborden met uitleg over de vaarroutes. Die dragen op hun beurt kleurrijke namen als Michiel de Ruyter-route of Prins Willem III-route.

Montfoort/Oudewater - De Montfoortse steiger ligt in de Hollandse IJssel ter hoogte van restaurant IL Falco en grenst aan de Willem III vaarroute. Deze vaarroute start in Woerden, gaat via landgoed Huis te Linschoten naar het mooie Linschoten en vervolgens via de linie van Linschoten naar bourgondisch Montfoort. Ook in Oudewater is een steiger aangebracht, net als in Woerden, Woerdense Verlaat en Abcoude. Bij de vaarroutes horen en vaarroute-app en een vaarroutefolder.
De steigers zijn gemaakt van hergebruikt plastic, een volledig duurzaam materiaal. De Stichting Oude Hollandse Waterlinie ontwikkelde de sloepensteiger ook voor de gemeente Montfoort en heeft hiervoor een subsidie van de provincie gekregen om de waterrecreatie te bevorderen. Veel toeristen op de boot varen op de Hollandse IJssel en komen immers ook langs Montfoort. Meer informatie op oudehollandsewaterlinie.nl/routes/

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden