Vreugde bij regerend Nederlands Kampioen Rian Baas na zijn prachtige afstand van 20.30 meter. (Foto: Erik van Kordelaar)
Vreugde bij regerend Nederlands Kampioen Rian Baas na zijn prachtige afstand van 20.30 meter. (Foto: Erik van Kordelaar) (Foto: Erik van Kordelaar)

Polsstokverspringers starten met prachtige wedstrijd in Jaarsveld

  Nieuwsflits

De eerste wedstrijd van het seizoen om de RB Traprenovatie Bokaal in Jaarsveld begon een kwartiertje later doordat het regende. Daarna werd er onder toeziend oog van publiek – volgens RIVM richtlijnen – en prima omstandigheden een prachtige wedstrijd voorgeschoteld.

Jaarsveld - Rian Baas uit Utrecht begon het seizoen waar hij vorig jaar mee gestopt was, namelijk de titel pakken. De regerend Nederlands Kampioen, die in eerste instantie met moeite de finale wist te halen, deed dat met een prachtige afstand van 20.30 meter. Jaco de Groot (Kamerik) sprong zich met 19.89 meter naar een tweede plek. Wilco van Amerongen, Polsstokverspringer van het jaar 2019, pakte met 19.63 meter het brons.

Bij de junioren ontpopte zich een mooie tweestrijd tussen Lucas van Eijk (Haastrecht) en Reinier Overbeek (Benschop). Uiteindelijk ging de Benschopper met 18.87 meter er met de titel vandoor. Lucas werd met 18.08 tweede en de derde plaats was voor Woerdenaar Bas van Leeuwen met 16.63.

In de jongensgroep belooft het ook dit jaar ongekend spannend te worden. Met een fantastisch nieuw persoonlijk record van 18.13 pakte Harmen Timmerarends (Montfoort) de titel. Roy Velis, de regerend Nederlands Kampioen, uit Benschop sprong zich met 17.09 naar een tweede plaats, en Ties Meijer (Kockengen) pakte met 16.48 het brons.

Het spannendst was het deze middag bij de dames. Met slechts een verschil van negen centimeter tussen de nummers één en drie gingen zij de finale in. Uiteindelijk liet Fabienne Overbeek in de laatste sprong zien wie de beste was. Met 14.02 meter pakte de Benschopse de titel. Het zilver was met 13.15 voor Carina den Hartogh (Woerden). 'Thuisspringster' Demi Groothedde sprong zich met 13.09 naar de derde plaats.

Suzanne Mulder uit Vlist stak er deze middag in de meisjesgroep met kop en schouders bovenuit. Met een hele mooie 13.70 pakte zij de eerste titel van het seizoen. De tweede plek ging naar Laura Maaijen (Haastrecht) die tot 12.78 kwam. Thalina van der Wind (Snelrewaard) ging er met 11.74 meter met het brons vandoor.

Deze week landt de polsstokkaravaan in Linschoten. Alle info op www.pbholland.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden