Scarletta Hornman had al snel in de gaten dat haar koffietuin een perfecte plaats kon worden voor een tussenstop in Cattenbroek. Als het nodig is springt Lou bij. (Foto: Janneke Severs-Hilgeman)
Scarletta Hornman had al snel in de gaten dat haar koffietuin een perfecte plaats kon worden voor een tussenstop in Cattenbroek. Als het nodig is springt Lou bij. (Foto: Janneke Severs-Hilgeman) (Foto: )

Cattenbreak gezellige koffietuin langs de Montfoortse Vaart

  Nieuwsflits

Corona gooide aanvankelijk roet in het eten voor de opening van Cattenbreak. Maar sinds tweede Pinksterdag is de gezellige koffietuin in Cattenbroek geopend. Het bord aan de Cattenbroekerdijk geeft aan dat zich hier een perfecte gelegenheid bevindt voor een korte onderbreking van een wandeling of fiets- of vaartocht.

Linschoten - “In de regio bevinden zich meerdere theetuinen en omdat ik meer van de koffie ben leek voor ons een koffietuin meer voor de hand'' legt Scarletta Hornman uit. “Dat neemt niet weg dat we natuurlijk ook heerlijke verse theetjes schenken en daarbij eigengebakken koekjes presenteren.”
In augustus 2019 streek zij met man en kinderen neer in Cattenbroek, dat ligt in het groene buitengebied bij Linschoten. Pal voor de deur stroomt de Montfoortse- of Nieuwe Vaart. “Hoewel bekend van interieur- en stylingadvies realiseerde ik me dat dit voor een korte tussenstop de perfecte locatie was. De smalle Cattenbroekerdijk blijkt al lang te zijn ontdekt door wandelaars en fietsers.''
Ook de pleziervaart op de naastgelegen Montfoortse Vaart - Linschoters zeggen ‘De Vort’- neemt toe. Deze idyllische vaarroute is de waterverbinding tussen Hollandse IJssel en de Oude Rijn. Een aanlegsteiger is er nog niet, maar toch kunnen boten voor een bakkie eenvoudig aanmeren op Cattenbroek 44. Met in de verte de contouren van het Schansbos, uitgestrekte landerijen en het dorp Linschoten is Cattenbreak voor watersporters de uitgesproken mooie stek voor de zogenaamde ‘Coffee to go’. ''Even snel een meeneembeker koffie of thee bij Cattenbreak halen en ervan genieten op weg naar de sluis bij Montfoort of de Lange- of Korte Linschoten. Dus een relaxed moment met koffie of thee op de rustig voortkabbelende boot.''
De koffietuin is gezellig aangekleed met stoelen, bankjes en parasols. Voor gasten is er gelegenheid om even een sanitaire stop te maken. Op de kaart staat behalve limonade, koffie en verse theeën ook de overheerlijke icekoffie in diverse smaken van zelfgemaakt roomijs: het ijskoud alternatief voor ijs. Met uitzondering van kinderijs worden op Cattenbreak echter geen ijsjes verkocht. Voor het ambachtelijke ijs en een hapje eten kunnen liefhebbers in de buurt terecht. Amper een paar kilometer verderop aan beide uiteinden van De Vaart, in de historische kernen van Linschoten en Montfoort, zijn er prima mogelijkheden.

Koffietuin Cattenbreak aan de Cattenbroekerdijk, halverwege de Vaart, is vooralsnog geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van koffie- tot borreltijd van 10.00 tot 16.30 uur. Er zijn ook cadeaubonnen verkrijgbaar. Info op Facebook Cattenbreak.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden