Mede dankzij de inzet van ALS-patiënt Karo Murk (midden) uit IJsselstein, kon het Knopenbad, na een grote sponsoractie, zaterdag een nieuwe mobiele lift in gebruik nemen. (Foto: Paul van den Dungen)
Mede dankzij de inzet van ALS-patiënt Karo Murk (midden) uit IJsselstein, kon het Knopenbad, na een grote sponsoractie, zaterdag een nieuwe mobiele lift in gebruik nemen. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Knopenbad met nieuwe lift voor iedereen toegankelijk

  Nieuwsflits

Zaterdag kreeg het Knopenbad in Montfoort een nieuwe lift, die ook minder mobiele mensen toegang tot het zwembassin kan verschaffen.

Montfoort/IJsselstein - Sinds eind vorig jaar is ALS-patiënt Karo Murk uit IJsselstein al bezig om aandacht te vragen voor een nieuwe lift in het Knopenbad. Annemarie van Jaarsveld van de sponsorcommissie heeft heel wat werk verzet en is tevreden met het behaalde resultaat. Zo begon Sander Schuurman van Hexagone, de leverancier van de lift, al met het geven van een korting van 3000 euro. Lions 't Stigt gaven 1000 euro, verschillende sponsoren brachten 6000 euro bij elkaar, terwijl Mathon, bekend als dj Stop ALS, 4000 euro doneerde. Ze waren er zaterdag allemaal. Voorzitter Jos van Zijl sprak woorden van dank aan iedereen die zich hiermee bezig heeft gehouden. Karo Murk, al ruim 20 jaar ALS-patiënt, mocht hierna het kleed wegtrekken, waarop de nieuwe mobiele lift zichtbaar werd. Daarna was het zijn beurt om de lift in te wijden. Dankzij de lift en met hulp van zijn vriendin Esther kon Karo na lange tijd weer genieten van het zwemwater in het Knopenbad en daar was het afgelopen zaterdag dan ook prima weer voor. Een geslaagde actie met een prachtig resultaat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden