Foto:

Nieuwe locatie corona-teststraat: parkeerplaats gemeentehuis Woerden

  Nieuwsflits

Woerden / Regio - Vanaf maandag 10 augustus dient een deel van de parkeerplaats bij het gemeentehuis in Woerden als een van de corona-teststraten van GGD regio Utrecht. Tegen de eerder gekozen locatie aan de Leidsestraatweg maakten omwonenden bezwaar.

Daarnaast is de afgelopen dagen de vraag naar testcapaciteit gestegen. De nieuwe locatie biedt plaats aan vier teststraten in plaats van twee of drie. De parkeerplaats bij het gemeentehuis aan De Bleek biedt deze ruimte. Ook is hier minder verkeersdrukte te verwachten en is de locatie beter bereikbaar.

De oorspronkelijke teststraat in de voormalige Citroën-garage aan de Leidsestraatweg zou maandag 27 juli open gaan.


Op het parkeerterrein van het gemeentehuis komt een overdekte testlocatie te staan. In de teststraat test de GGD inwoners met klachten als koorts, hoesten, verkoudheid, keelpijn, niezen en kortademigheid op corona.

Arjan Noorthoek, wethouder gemeente Woerden: “Ik ben blij dat we nog een andere geschikte locatie voor een teststraat hebben gevonden. Ook deze locatie is veilig en voldoet aan de voorwaarden van de GGD. Deze locatie is dichtbij de inwoners, net als die in de Leidsestraatweg zou zijn.”

Daarbij kan de teststraat aan De Bleek ook ’s avonds open. Dit was bij de locatie op de Leidsestraatweg beperkter het geval. Hierdoor kunnen mensen zich nog gemakkelijker laten testen.

Wie zich wil laten testen, belt naar de GGD regio Utrecht via 0800-1202 voor het maken van een afspraak en ontvangt een uitnodiging voor een bepaald tijdstip tussen 09.00 en 17.00 uur, indien nodig tot 21.00 uur. De teststraat werkt als een drive-thru. Inwoners met klachten rijden met hun eigen auto naar binnen. De GGD neemt de test door het open raam af en daarna verlaat de auto weer de testlocatie. Daarnaast biedt deze locatie ook een mogelijkheid om lopend of op de fiets te komen.

Bezoekers kunnen - in de auto - op het terrein van de teststraat wachten. Bewegwijzering in de omgeving leidt de bezoekers direct naar de juiste locatie/ingang. Indien nodig wordt een verkeersregelaar ingezet.

Om ervoor te zorgen dat de teststraat op 10 augustus open kan, wordt een aantal werkzaamheden op en rond de locatie verricht, zoals het opzetten van de overdekte testlocatie en het plaatsen van bewegwijzeringsborden. Voor het plaatsen van de overdekte locatie vraagt de GGD een tijdelijke vergunning aan. Gezien het grote maatschappelijke belang van de teststraat worden de voorbereidingen en ingebruikname gelijktijdig opgestart.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden