De Zomerschool draait vooral om taal, maar dat niet alleen. Zo leren de kinderen onder meer foto's maken en is er sport en spel. (Foto: 'Wij zijn Woerden')
De Zomerschool draait vooral om taal, maar dat niet alleen. Zo leren de kinderen onder meer foto's maken en is er sport en spel. (Foto: 'Wij zijn Woerden') (Foto: Bron: Wij zijn Woerden)

Veel plezier maken én leren op de Zomerschool

  Nieuwsflits

Het is volop zomervakantie, maar toch gaan er kinderen in deze weken naar school. Zij bezoeken de Zomerschool in Woerden, bedoeld voor kinderen van statushouders. Ook uit Montfoort doen kinderen mee.

Woerden / Montfoort - De vakantie duurt voor sommige kinderen te lang. Ze vergeten veel van wat ze hebben geleerd op school. Dat geldt zeker in gezinnen van vluchtelingen. De ouders spreken zelf beperkt Nederlands en in in het gezin wordt vaak gesproken in de eigen taal. Dan verleer je het Nederlands weer snel.

De Zomerschool is een initiatief van 'Wij zijn Woerden' en de Rembrandt van Rijnschool met steun van de gemeente Woerden. Met inzet van een betaalde docent en zeven vrijwilligers wordt drie weken lang op dinsdag, woensdag en donderdag de taal geoefend, maar ook veel plezier gemaakt. Dit jaar is het thema Bouwen, ook aan je talenten en zelfvertrouwen. De kinderen maken foto’s onder leiding van een beroepsfotograaf. Met een keramiekkunstenares leerden ze hun gevoelens te uiten in klei. Het Beweegteam Woerden helpt bij een sport- en spelprogramma. Ook zijn er excursies. Zo bezochten ze al het Woerdense gemeentehuis en deze week gaan ze naar de Boerinn in Kamerik.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden