Junior Raphael Boef in actie bij de landelijke baanwedstrijd in Wervershoof op 7 augustus.(Foto: Jannes Wolff)
Junior Raphael Boef in actie bij de landelijke baanwedstrijd in Wervershoof op 7 augustus.(Foto: Jannes Wolff) (Foto: Jannes Wolff)

Toppers SVO naar verlaat NK Inline Skaten

  Nieuwsflits

Oudewater - Wat kan de Oudewaterse schaats- en skeelervereniging SVO verwachten van haar wedstrijdrijders op het NK Inline? Zes toppers staan na een extreem kort seizoen komend weekend namens SVO aan de start van het verlaat NK baan en weg in Heerenveen en Wolvega.

De NK Baan/Weg stond aanvankelijk voor eind mei gepland in Oldebroek, maar werd vanwege de coronacrisis uitgesteld, terwijl de wedstrijdkalender vanwege vele afgelastingen danig werd uitgedund. Een aantal rijders van de Oudewaterse vereniging heeft toch een paar wedstrijden mee weten te pakken en heeft daardoor een grof idee waar ze staan in het wedstrijdveld. 

Zo reed Asif Muhammad alleen het baantoernooi in Heerde, maar hij won daar wel de 200 meter en belande op de overige afstanden ook twee keer op het podium. Hij zal er op gebrand zijn de twee vierde plekken van vorig jaar weg te poetsen en is met die ene succesvolle wedstrijddag in Heerde toch nadrukkelijk kandidaat voor het podium, zeker nu hij tweedejaars kadet is en niet hoeft op te boksen tegen oudere rijders.

Vorig jaar verraste Cas van Deuren op de onelap in Medemblik en hij heeft vast trek dit kunststukje te herhalen en als het even kan dit jaar die finale natuurlijk wél te halen. Waar hij staat in het deelnemersveld weet hij nog niet, want hij reed dit seizoen nog geen wedstrijden. Maar zijn sterkste wapen, die flitsende bliksemstart waar hij iedereen mee verrast, is hij ongetwijfeld nog niet verleerd.

De enige SVO-dame aan de start is Demi Benschop. Ze reed alle wedstrijden die ze kon rijden: op de baan, de weg en de marathon en verkeert gezien haar uitslagen in een prima vorm. Voor podiumuitslagen is het tussen het sterke seniorenveld waarschijnlijk nog te vroeg, maar dat ze zich prima staande zal houden in het sterke dames-veld is wel de verwachting.

In Heerenveen reed Sem van Beek zijn eerste en enige wedstrijd en eindigde twee keer keurig in de top 10. Als dit een indicatie is voor het NK, dan is de kans groot dat hij ook in Heerenveen en Wolvega goede uitslagen rijdt.

Ook voor Tom van Vliet is dit NK een sprong in het duister. Ondanks vele trainingskilometers op de fiets, waaronder een tocht van 330 kilometer door Zeeland, heeft hij dit seizoen nog geen wedstrijdmeter gereden. De conditie is dus meer dan uitstekend, de wedstrijddruk heeft hij weten te vermijden, waardoor hij onbevangen mee kan doen aan dit NK. En wie weet waar dat toe kan leiden.

In Heerenveen en Wolvega reed Raphael Boef met twee plekken in de top 5 een paar prima races. Op basis daarvan lijkt het podium bij de junioren zelfs te lonken, maar de vervolgwedstrijden heeft hij wegens vermoeidheidsverschijnselen aan zich voorbij moeten laten gaan. Of de gedwongen rust wordt uitbetaald, zal komend weekend blijken. Dat hij op beide NK-banen goed uit de voeten kan, heeft hij in ieder geval al laten zien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden