Foto: Hans van Oosterhoudt

Risico op flinke boetes door flitspaal bij Benschop

  Politie

Benschop - De flitspaal in Benschop op de kruising M.A Reinaldaweg met het Benedeneind Zuidzijde, gaat binnenkort aan. Het Openbaar Ministerie heeft besloten deze flitspaal te plaatsen nadat zowel wegbeheerder de provincie Utrecht als de politie hebben aangegeven dat de verkeerssituatie ter plekke niet veilig genoeg is.

Deze flitspaal controleert op het naleven van de maximum snelheid van 80 kilometer per uur en het door rood licht rijden. Bestuurders riskeren boetes.
De N204 door Benschop is een drukke weg, waar regelmatig te hard wordt gereden. Vooral voor de fietsers levert dit gevaarlijke situaties op. Het is volgens het Openbaar Ministerie bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Met de controle op zowel snelheid als het door rood licht rijden wordt verwacht dat de veiligheid op deze weg toeneemt.
In de afgelopen periode is de flitspaal getest. Zo is uitgebreid gecontroleerd of de kentekens op de flitsfoto's goed te lezen zijn en of de juiste snelheid wordt vermeld. De paal staat straks 24 uur per dag aan en foto's van overtredingen worden direct verwerkt door het CJIB. Een automobilist die te hard én door rood rijdt, krijgt twee boetes.
Na maximaal drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie op de N204 in Benschop verbeterd is. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met politie en provincie of handhaving met een flitspaal noodzakelijk blijft.

Meer berichten