D66-politici met inwoners in gesprek over klimaatakkoord

  Politiek

Montfoort / IJsselstein - Zaterdag 29 juni gaan lokale, provinciale en landelijke D66-politici met inwoners in gesprek over het klimaatakkoord en de energietransitie en wat dat voor inwoners gaat betekenen.

"We kunnen het over van alles hebben: van het gas af, elektrisch rijden, luchtvaart, windmolens, landbouw. Het is een breed onderwerp, waar veel vragen over zijn", aldus Casper Schrijver, fractievoorzitter van D66 Montfoort. Iedereen is uitgenodigd naar een van de twee bijeenkomsten in Montfoort of IJsselstein te komen.

Tijdens de bijeenkomsten kunnen inwoners hun ervaringen delen en vragen stellen. Naast lokale raadsleden zijn ook D66-kamerlid Matthijs Sienot en een lid van de provinciale fractie van D66 aanwezig.

Alie Tigchelhoff, vice-fractievoorzitter van D66 IJsselstein: "Het Buurtstroomproject IJsselstein De Oever en de discussie over de plaatsing van windmolens in het poldergebied Rijnenburg en Reijerscop laten zien dat de energietransitie ook hier sterk leeft."

De eerste bijeenkomst is van 14.00 tot 14.45 uur in Montfoort in het park bij het voormalige oude busstation aan de Heeswijkerpoort.
Daarna gaan de politici naar IJsselstein. Ze zijn daar van 15.30 tot 16.15 uur in de bibliotheek aan de Overoom.

Aanmelden is niet nodig.

Shopbox

Meer berichten