Logo zenderstreeknieuws.nl


Winnaar is Inter Milan, hier met beker.
Winnaar is Inter Milan, hier met beker.

Inter Milan winnaar MSV Champions League

  Sport

Montfoort - Eindelijk was het op zaterdag 20 mei zover. Na een spannende voorjaarscompetitie was het tijd voor de finale wedstrijden van de Champions League op het sportpark Hofland bij MSV19.

Door de gigantische ledenaanwas in het najaar werd in januari gestart met maar liefst negen teams en 36 spelers aan de eigen interne Champions League competitie. Na acht speelronde waren het de teams Inter Milan en Liverpool welke resp. geëindigd waren als nummer 1 en 2 in de competitie, welke de strijd mochten aan gaan voor de cup met de grote oren.

Inter Milan, die nog verloren had in de competitie, begon de finalewedstrijd dan ook als torenhoge favoriet. Al snel na het eerste fluitsignaal nam Liverpool het initiatief en kwam al snel op een verdiende voorsprong. De eerste helft golfde het spel op en neer en werd het publiek getrakteerd op een doelpunten festival met een ruststand van 3-3. Na nog een sterke start van Liverpool na de rust, nam Inter Milan gaandeweg de leiding over. Door de mouwen nog eens flink op te stropen eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een duidelijk 8-4 overwinning voor Milan, wat daarmee de terechte kampioen werd van de MSV Champions League finale.

Voor plek 3 en 4 was er de strijd tussen Borussia Dortmund en Juventus. Ook dit werd een gelijk opgaande strijd tot de rust (4-4). Ook na de rust bleef het nog lang een gelijk opgaande strijd maar het was uiteindelijk toch Dortmund, die de wedstrijd winnend wist af te sluiten (8-5) en daarmee de derde plek wist te bemachtigen.

Op de vijfde plaats eindigde Barcelona na een overwinning op AC Milan. Voor plek 7 tot en met 9 werd er een drieluik gespeeld en eindigde Bayern München overtuigend als zevende en na een spannende wedstrijd werd Chelsea achtste, net een plekje boven Real Madrid.

Reageer als eerste
Meer berichten