Logo zenderstreeknieuws.nl


Het fonds creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen waar de financiën ontbreken om lid te worden van een vereniging (Foto: Jeugdsportfonds/ Sportservice provincie Utrecht)
Het fonds creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen waar de financiën ontbreken om lid te worden van een vereniging (Foto: Jeugdsportfonds/ Sportservice provincie Utrecht) (Foto: Sportservice provincie Utrecht)

Kinderen uit Montfoort en Linschoten sporten dankzij Jeugdsportfonds

  Sport

Montfoort / Linschoten - In de gemeente Montfoort zijn 64 kinderen het afgelopen schooljaar lid geworden van een sportvereniging met steun van het Jeugdsportfonds in Montfoort. Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar die leven in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en eventueel benodigde attributen.

Ouders/verzorgers waarvoor het financieel niet haalbaar is om hun kinderen lid te laten worden van een sportvereniging, komen in aanmerking voor een vergoeding van maximaal 225 euro per kind per jaar. Ouders/verzorgers kunnen echter niet zelf een aanvraag indienen. Dit kan alleen worden gedaan door een tussenpersoon, iemand die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind. Denk hierbij aan een leerkracht van basis- en middelbare school, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts of een maatschappelijk werker. Deze professionals kunnen online een aanvraag voor een kind indienen.

Het Jeugdsportfonds wil bereiken dat alle kinderen kunnen meedoen aan sport. Maar het is ook belangrijk dat ze ook aan andere facetten van de samenleving kunnen meedoen. Daarom wordt waar mogelijk steeds meer samengewerkt met andere partijen, zoals het Jeugdcultuurfonds, Stichting Leergeld, Stichting Jarige Job en Fonds Kinderhulp. Afgelopen juni hebben deze vijf partijen het platform 'Kansen voor alle kinderen' gelanceerd.
Op de website www.kansenvoorallekinderen.nl is gemakkelijk te zien welke mogelijkheden er zijn voor kinderen en jongeren in armoede. Zodat alle kinderen kunnen meedoen.

Iedere professional, werkzaam in het onderwijs, hulpverlening of gezondheidszorg is een potentiële tussenpersoon. Professionals die tijdens hun werk zien dat binnen een gezin weinig geld is om de kinderen te laten sporten, kunnen zich aanmelden als intermediair en een aanvraag indienen. Landelijk hebben zich inmiddels al ruim 8.000 professionals aangemeld. Hoe meer intermediairs zich aanmelden hoe meer kinderen het Jeugdsportfonds ook in Montfoort en Linschoten kan helpen.

Kijk voor meer informatie op www.jeugdsportfonds.nl/utrecht. Uiteraard kan ook contact worden opgenomen met één van de medewerkers van het Jeugdsportfonds Utrecht via tel. 06-20074161 of utrecht@jeugdsportfonds.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox