Afbeelding

De tijd is rijp!

Algemeen 71 keer gelezen

De kalender zegt het, de bomen zeggen het en een aantal jaarlijkse evenementen zeggen het. De weekkalender telt nummer 33, de bomen werpen hun eerste rode, paarse, gele en bruine vruchten op de aarde en aan de evenementenkalender kun je zien dat het einde van de zomer nabij is. Het ging natuurlijk veel te snel voorbij. Het komen en gaan van vakantiegangers om je heen, de lange avonden op een terras en daarnaast ook zelf soms de toerist uithangen in onbekende streken, ik had er echt nog geen genoeg van.

Ondanks het instellen van de zomertijd duurt de zomer geen regenspatje en zonnestraaltje langer. Na drie maanden is het gewoon weer voorbij. Het is wat het is. Met de Heksenketel vakantie week op het programma en Pracht aan de Gracht in het komende weekeinde nog te gaan weten we zeker dat volgende week de scholen weer gaan draaien. Alles in het maatschappelijk leven komt straks als een fluisterbootje op gang. Eerst wat rustig en misschien onhoorbaar maar al gauw weer terug in alle drukte van deze tijd en varen we in volle kracht vooruit. Het ritme van de seizoenen is onverbiddelijk.

Na de zomerse zonneschijn komt de herfst. Een beetje melancholisch word ik er wel van, het spijt me dat ik u daarmee nu lastig val. Toen ik onlangs de appels en de peren tevoorschijn zag komen tussen het groene blad ging de eerste bel al rinkelen. Maar toen ik afgelopen week met mijn handen de eerste walnoot van zijn groene jas ontdeed was het me helemaal duidelijk. De tijd is rijp voor een ander seizoen. De zomer is bijna voorbij en werpt ons gelukkig nog even overdadig zijn gerijpte vruchten toe. De vele zonuren, de hogere temperatuur en de milde regens ( in het algemeen) hebben hun werk gedaan. En dat is misschien wel een mooie gedachte om mee te eindigen aan de start van een nieuw seizoen. Ik hoop dat deze zomer voor u en mij zoete en smaakvolle vruchten heeft opgeleverd en we daarmee in het nieuwe seizoen weer even voor uit kunnen gaan.

Want de tijd is rijp!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 19 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13