MSV'19 verliest in Leusden

  Sport

Ook in de tweede competitiewedstrijd van het jaar 2018 is het MSV’19 niet gelukt om winst te behalen. Kon er vorige week nog ternauwernood een gelijkspel uit het vuur worden gehaald, ditmaal delfden de manschappen uit Montfoort het onderspit in Leusden, tegen het plaatselijke Roda’46.

Curieus genoeg hadden de Montfoorters ook ditmaal nauwelijks de tegenstander nodig om het verlies tot stand te laten komen.

Na twee minuten spelen namelijk keek de ploeg van trainer Dennis Sluijk al tegen een 1-0 achterstand aan, toen een vrij onschuldig lijkende cornertrap door Leusdenaar Davor Lambregts pardoes langs doelman Wesley Oostrom werd getrapt.

Nog geen twee minuten later moest de Montfoortse goalie vervolgens machteloos toezien hoe zijn eigen gelegenheidsspits, Harm Oostveen, met een prachtige kopbal (dat dan wel) het eigen doel vond: 2-0 voor de thuisclub.

In het vervolg van de wedstrijd wist MSV’19 zich te hervinden en ware het voetbal een jury-sport geweest, dan had de jury weinig discussie nodig om MSV’19 deze middag tot winnaar te kronen.

De aansluitingstreffer volgde niet lang na de 2-0. MSV’19 kreeg van leidsman Goktepe een penalty te nemen, nadat Roda-speler Ranike Mota de bal binnen het eigen zestienmeter gebied op de hand kreeg. Roy Gruters faalde niet vanaf elf meter, zodat er 2-1 op het bord kwam.

Hierna volgde de ene na de andere mooi opgezette aanval van MSV’19 zijde, waartegenover Roda’46 vrijwel niets kon inzetten en de thuisploeg geen enkele kans had op een score, of het moest een mogelijkheid zijn voor spits Lambregts die een schot in de verre hoek plaatste, maar daarbij doelman Wesley Oostrom van de Montfoortse ploeg op zijn post vond.

In de tweede helft startte MSV’19 met A-junior Sander Stokman op de plaats van Harm Oostveen, maar veranderde er weinig in het spelbeeld.

Sterker, binnen de minuut betaalde de inbreng van Stokman zich uit toen deze met een mooi steekpassje ploeggenoot Wouter Scholman vond, die weinig moeite meer had om Leusden-doelman Schoonderbeek te verschalken: 2-2.

In het verdere vervolg twijfelde niemand er meer aan of MSV’19 zou de volle winst naar zich toetrekken, een gegeven waar Roda’46 zich, gezien het veldspel, allang bij had neergelegd.

Toch bleven de punten in Leusden, toen een volkomen onschuldig lijkende voorzet van één van de Roda-spelers niet door doelman Oostrom kon worden onderschept en de bal voor de voeten van spits Lambregts terecht kwam: 3-2.

In de resterende vijf minuten blessuretijd kon MSV’19 niet meer tot een tweede gelijkmaker komen, zodat de ploeg aan het einde van de rit toch met lege handen stond.

Meer berichten