MSV'19 blijft met zichzelf worstelen

  Sport

In de uitwedstrijd in Hilversum, met als tegenstander Wasmeer, bleek MSV’19 het voornamelijk te kwaad met zichzelf te hebben.

Werd in de voorgaande wedstrijd een nederlaag tegen VVZA geleden, ook ditmaal kon de ploeg van een wegens ziekte thuisgebleven coach Dennis Sluijk geen potten breken en mocht het zijn zegeningen tellen dat het bij het klinken van het eindsignaal van arbiter van Hamersveld 1-1 stond.

Met interim-coach Patrick Sas, normaal de hoofdman langs de lijn bij het tweede elftal van MSV’19, begon de ploeg redelijk voortvarend aan de wedstrijd en mocht het zich, zeker in het eerste gedeelte van de strijd, de betere partij op het veld noemen.

De beste kans in deze fase van de wedstrijd was echter wel voor Wasmeer, wat in veldspeler Martijn Brundel echter niet de “killer” mocht ontdekken, die MSV’19 binnen tien minuten al in verlegenheid had kunnen brengen, door niet het maximale uit een dekkingsfout te halen.

Bij een volgende “lange bal” van Wasmeer, waarmee de Hilversumse formatie zich, bij gebrek aan voetballende kwaliteit, veelvuldig bediende, kon MSV’19-er Ralph Kolfschoten zijn directe tegenstander alleen nog afstoppen via een overtreding die hem op het eerste geel van de wedstrijd kwam te staan.

Een snel genomen vrije trap van MSV’19 leek de Hilversumse formatie vervolgens op te breken, maar namens de Montfoorters had Robin Stokman het vizier nog niet voldoende afgesteld en kon de bal daardoor eenvoudig worden opgepakt door de Hilversumse goalie Jeroen van der Starre.

Daarna trad de ijzeren voetbalwet in werking: scoor je zelf niet, dan doet de tegenstander dat. Wasmeer-speler Tico Mulder wist optimaal te profiteren van een situatie waarbij MSV’19 in eerste instantie in de aanval was, maar waarbij een overtreding op spits Jort van Geffen werd weggewuifd door scheidsrechter van Hamersveld en de MSV’19-verdediging, in vooruitgeschoven positie vervolgens kansloos was, zodat MSV’19 na twintig minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aankeek.

Na een flink half uur spelen was er een redding op de doellijn nodig van verdediger Ralph Kolfschoten, die met een kopbal verdubbeling van de stand kon voorkomen.

Nog voor rust liep ook MSV-verdediger Jesper Kolfschoten een gele kaart op, nadat hij voor eigen rechter speelde toen scheidsrechter van dienst van Hamersveld opnieuw weigerde een forse overtreding van één van de Wasmeer-spelers te bestraffen met een fluitsignaal.

Nadat opnieuw Robin Stokman, vrij opduikend voor de Hilversumse doelman na een prima passje van ploeggenoot Timo Bakker, verzuimde de stand gelijk te trekken, was er een tweede gele kaart voor Jesper Kolfschoten, waarop ditmaal niets viel af te dingen.

Hierdoor kwam MSV’19 in ondertal op het veld te staan.

Dit was echter wel het signaal voor de ploeg om de rug te rechten, wat het spel van de Montfoorters ten goede kwam. Nadat spits Jort van Geffen eerst nog iets te laconiek met een geboden kans omging, kon hij in de rebound op een schot van ploeggenoot Roy Gruters, wat moest worden gelost door de Wasmeer-doelman, de bal in de touwen werken: 1-1.

Thuisclub Wasmeer had voor de rust eenvoudig opnieuw een voorsprong kunnen pakken, maar zag in speler Luke van Deventer ook niet de koele kikker die van het veldoverwicht profiteerde.

Na de rust kreeg Jort van Geffen voor de Montfoorters nog een paar mogelijkheden, maar de vorig seizoen zo trefzekere spits, had vanmiddag niet het geluk aan zijn zijde. Ook ploegmaat Timo Bakker zag een inzet gekeerd worden door Hilversum-keeper van der Starre.

Omdat de Hilversummers in het resterende gedeelte van de wedstrijd geen enkele kans zagen om de overtalsituatie optimaal te benutten bleef het bereikte evenwicht in de eerste helft gedurende de resterende tijd gehandhaafd.

Wel liep ook MSV-er Ralph Kolfschoten in de slotfase een tweede gele kaart op, zodat per saldo beide Kolfschotens werden heengezonden deze wedstrijd, maar dit gebeurde diep in blessuretijd, waarmee de elf van Wasmeer tegen de negen resterende Montfoorters niets meer konden bereiken.

Het gelijkspel betekent voor MSV’19 dat het Wasmeer op twee punten afstand houdt.

Meer berichten