MSV'19 thuis niet verder dan gelijkspel tegen FC Jeugd

  Sport

In het eerste half uur van de wedstrijd dicteerden de Edese FC Jeugd-spelers de wedstrijd en leken heer en meester in Montfoort.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd stond de paal een doelpunt voor de gasten in de weg. Daarentegen was Mark Kemp voor MSV’19 luttele seconden later ook dicht bij een openingstreffer, maar had hij weinig geluk bij een ineens op de slof genomen volley.

De 0-1 werd binnen het kwartier op het bord gezet via een afstandsschot van Mustafa Tirgil die zijn schot buiten het bereik van MSV-goalie Wesley Oostrom via de binnenkant van de paal binnen zag vliegen.

Gedurende de resterende tijd in de eerste helft werd MSV’19 wel wat sterker en kon het steeds meer onder de druk van de tegenstander wegkomen, maar lukte het de ploeg niet om mogelijkheden op een gelijkmaker te creëren. Met name Timo Bakker ontwikkelde zich tot een plaag voor de Edese bezoekers, maar in de afronding was hij vooralsnog niet succesvol.

In de tweede helft werd de volledig onzichtbare Robin Stokman vervangen door Junior Kolfschoten, wat het Montfoortse spel ten goede bleek te komen. Weliswaar had FC Jeugd via Khalid Oulad Achmed een enorme kans op verdubbeling van de stand, maar vond de Edenaar doelman Wesley Oostrom op zijn pad.

Na ruim een uur spelen scoort Timo Bakker de gelijkmaker, wanneer de bal “blijft hangen” in het doelgebied van FC Jeugd en de Montfoorter optimaal profiteert met een intikkertje.

Lange tijd blijft het gelijkspel op het bord staan, totdat zo’n tien minuten voor het einde van de wedstrijd de vlam in de pan slaat. Een buitenspelsituatie van een FC Jeugd speler zorgt voor een snel genomen vrije trap voor MSV’19, waarna FC Jeugd verdediger Mohammed El Hassnaoui met een vangbal ervoor zorgt dat Mark Kemp niet ongehinderd naar het doel kan opstomen en daarmee dus een vrije kans voor de thuisclub ontneemt. Het komt de FC Jeugd-speler op een gele kaart te staan, wat hij gelaten accepteert. Enige minuten later haalt MSV-verdediger Hobie Gras (niet voor de eerste keer deze middag) de achterlijn van de tegenstander en zet de bal voor, waarna Wouter Scholman met een bekeken kopballetje MSV’19 op voorsprong zet: 2-1.

Vanaf dat moment zet tegenstander FC Jeugd weer aan, op zoek naar de gelijkmaker, waardoor een vermakelijke en uiterst spannende eindfase ontstaat, omdat de bezoekers hierbij uiteraard ruimtes weggeven en ook MSV’19 via de counter enige kansen krijgt.

Het is echter FC Jeugd wat nog scoort.

Aanvankelijk staan doelman Wesley Oostrom en verdediger Hobie Gras nog in de weg bij doelpogingen van de bezoekers, maar uiteindelijk is één van de FC Jeugd spelers slim genoeg om de benen op te zoeken van MSV-invaller Jesse Peters en via een buiteling in de 16-meter een penalty te versieren, die vervolgens onberispelijk in de touwen wordt geschoten door FC Jeugd-keeper özkan Yilmaz, daarmee de eindstand op 2-2 bepalend.

Voor de neutrale toeschouwer een terechte stand, na een vermakelijk potje voetbal.

Meer berichten