Ruime winst voor MSV'19

  Sport

Waar de thuiswedstrijd van de Montfoortse withemden tegen opponent Vreeswijk nog het beste valt te omschrijven als een debacle (2-2 gelijkspel), daar zette MSV’19 als beste medicijn een ruime overwinning tegen de nummer laatst van deze competitie neer.

Al binnen een minuut dompelde Robin Stokman thuisclub Vreeswijk in mineur door een dieptepass van ploeggenoot Mark Kemp binnen te prikken.

Nadat eventjes later een op maat voorzet van Jort van Geffen op Wouter Scholman nog door de Vreeswijkse doelman Keiman uit de hoek kon worden getikt, was het vijf minuten later alweer raak, waarbij de rollen ditmaal andersom lagen: een voorzet van Scholman werd ingekopt door van Geffen.

Nauwelijks drie minuten later volgde een venijnig schot van van Geffen, wat door doelman Keiman kon worden aangetikt, maar waarop de door MSV’19 genomen corner alsnog voor de voeten van MSV’19-spits van Geffen terechtkwam, die weinig moeite had om binnen de tien minuten de 0-3 op het scorebord te zetten.

In de hierna volgende fase van de wedstrijd kwam thuisclub Vreeswijk wat beter in het spel, maar waren er toch nog een aantal kansen voor MSV’19 om de score uit te breiden. Doelman Keiman stond een doelpunt van Robin Stokman in de weg en ook een schotje van Timo Bakker werd door de keeper kundig verwerkt. In de slotminuten van de eerste helft was de Vreeswijkse goalie bij drie opvolgende Montfoortse inzetten ternauwernood de baas.

Bij het begin van de tweede helft werd de niet geheel fitte Timo Bakker vervangen door Istvan Jankovits en wist MSV’19 opnieuw het veldoverwicht naar zich toe te trekken.

Een prima voorzet van Mark Kemp werd ingekopt door Wouter Scholman, die zijn ploeg daarmee op 0-4 bracht.

Vreemd genoeg brak daarna een periode aan waarbij MSV’18 spelers zich door de tegenstander lieten verleiden tot verbaal protest, hetgeen spits Jort van Geffen en ploeggenoot Robin Stokman op geel kwam te staan.

Na een wissel (van Geffen uit, Stan Hilhorst in) en ook nog een gele kaart voor Jurgen van der Hoeven (overtreding), wist Stan Hilhorst een van Jurgen van der Hoeven ontvangen bal simpel langs doelman Keiman te werken, 0-5.

Een kleine tien minuten voor het einde van de wedstrijd bepaalde Robin Stokman de eindstand op 0-6, daarbij gebruikmakend van een wel heel curieus moment.

Een uittrap van goalie Wesley Keiman werd op het lichaam van Stokman geschoten, die de bal vervolgens via binnenkant paal het doel in zag gaan. Curieus omdat in de heenwedstrijd eenzelfde situatie was ontstaan, waarbij het doelpunt juist aan de andere zijde viel, toen de Montfoortse doelman Wesley Oostrom (ziet u de voornaam?) een uittrap tegen Vreeswijkspeler Sander Huisman schoot.

MSV’19 speelt aanstaande zondag thuis tegen het Amersfoortse Quick, wat dit weekeinde naliet om de kampioensvlag te hijsen door een gelijkspel tegen Sporting’70.

Meer berichten