Matig Montfoort verliest van middenmoter Bennekom

  Sport

Afgelopen zaterdag stonden nog 4 competitiewedstrijden op het programma. Voor Montfoort was het van belang langzamerhand toe te werken naar de juiste vorm om zodoende een rol van betekenis te spelen in de nacompetitie. Na de degelijke overwinning op LRC hoopten de supporters in het duel tegen Bennekom op een reprise, maar uiteindelijk kwam men ietwat bedrogen uit.

Al vanaf de 1e minuut probeerde Montfoort druk te zetten richting het doel van Bennekom , met in de gelederen Danny van Loen, die volgend seizoen terugkeert bij “The Orange Machine”. Dat leverde na 8 minuten spelen een mogelijkheid op voor de thuisploeg , maar uiteindelijk was de inzet van Nick van Luinen een prooi voor de doelman van Bennekom.

Na een kwartier spelen was er , uit een hoekschop, een mogelijkheid voor de gasten, maar de kopbal belandde in de handen van doelman Verkerk. 10 Minuten later kreeg Bennekom een nieuwe kans. De uitgekomen Verkerk leek bij een uitbraak van Bennekom met zijn vingers redding te brengen , maar de bal belandde voor de voeten van één van de aanvallers en uiteindelijk verdween de bal via een vreemde carambole in het lege doel van Montfoort, dat allemaal na een klein half uur spelen.

Hoewel Montfoort na deze openingstreffer meer vat op de wedstrijd kreeg bleven doelpunten uit. Wel waren er de nodige mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar daarbij ontbrak het de thuisploeg aan het nodige geluk. Zo was er in de 33e minuut een prima schot van Nick Koppers en zag Marck van Baal even later, op een voorzet van Eddy Vorm, zijn inzet over gaan. In de slotminuut was het Mike van Oostrom, die uit een voorzet van opnieuw Eddy Vorm, over het doel van Bennekom kopte.

In de 2e helft kwam de thuisploeg iets feller uit de startblokken en na een kleine 20 minuten leek Marck van Baal de gelijkmaker op zijn schoenen te hebben, maar het was de keeper van de gasten, die redding bracht. Daarna kreeg de wedstrijd door een aantal “deskundigen” het predikaat zomermiddagvoetbal, maar het was uiteindelijk Bennekom, dat in de slotseconde de eindstand bepaalde op 0-2. Direct na deze treffer floot scheidsrechter v.d. Rest af.

Door deze nederlaag daalde Montfoort een plekje op de competitieladder en heeft het 3 punten achterstand op DTS en WNC. Dat zijn ook de komende 2 weken de tegenstanders van Montfoort. Eerst moet men afreizen naar Ede, waarna men het thuis moet opnemen tegen WNC. Beide ploegen zijn ook in beeld als het gaat om de 3e periode. Vooralsnog lijkt voor Montfoort een 3e plaats een belangrijk doel met het oog op de nacompetitie, maar dan zal de ploeg van Aart jan van Boksel wel uit een ander vaatje moeten tappen.

Meer berichten