De beker is binnen!
De beker is binnen! (Foto: Angelica)

Hugo van Houten (11) Nederlands Kampioen snooker

  Sport

Montfoort - Terwijl in Sheffield de zinderende finale van het WK Snooker werd gespeeld, heeft  Hugo van Houten zondag zijn eerste officiële titel weten te behalen. Hugo deed mee aan het NK snooker U14. Hij versloeg in een spannende finale Tijn Drieshen met 3-0.

In de finale werd er ‘best of 5’ gespeeld. Het eerste frame won Hugo vrij gemakkelijk met 47-29. Het tweede frame nam Tijn al snel de voorsprong. Hugo en Tijn speelden gelijk op. Het werd erg spannend met 40-40 en alleen de zwarte en de rose bal nog op de tafel. Door tactisch te spelen wist Hugo het 2e frame te winnen met 53-40. Het laatste frame liet Hugo wederom prachtig spel zien op de snookertafel. Gedreven, geconcentreerd en erg tactisch speelde hij het 3e frame uit met 58-11.

De afgelopen jaren verloor Hugo in 2017 en in 2016 tot twee keer toe de finale. Zijn tegenstander was beide keren Kendrew Oei. Dit jaar Nederlands kampioen snooker U14 (kadetten) Hugo van Houten uit Montfoort.

Hugo speelde overigens ook mee met de junioren U18. Daar trof hij in de 1e partij Kendrew Oei. Het werd een duidelijke 3-0 overwinning voor de 4 jaar oudere Kendrew. Hugo speelde daarna erg sterk tegen de 17 jarige Miguel Silva Rosso. Zelfs aan het einde van de dag liet Hugo zien dat hij een sterke en tactische speler is. Hij speelde rustig en wist van een 2-0 achterstand terug te komen tot 2-2. Het werd een black ball game waarbij Hugo helaas de partij verloor.

Hugo heeft tijdens dit NK wederom laten zien hoe groot zijn passie voor snooker is. Met vele complimenten, een grote beker en een bos bloemen op zak vertrok Hugo trots richting Montfoort.

Meer berichten