Nuttige driepunter voor MSV'19

  Sport

Ook "lelijke wedstrijden" moet je winnen.
De wedstrijd v.v. MSV'19 – Stolwijk van deze week stond voor beide elftallen in het teken van aan- of afhaken.


In de 3e klasse van het district west-2 wordt halverwege het seizoen een tweedeling gemaakt, waarbij de bovenste zes geklasseerde teams gaan strijden voor het kampioenschap en mogelijke promotie naar de tweede klasse, terwijl de daaronder eindigende teams het zullen moeten doen met een strijd om klasse-behoud c.q. afdaling naar een nieuw te vormen 4e klasse niveau.
Je kunt voor of tegen deze competitieopzet zijn, maar het resultaat van dit moment is wel dat er zich een uiterst spannende strijd heeft ontwikkeld aan de bovenzijde van de ranglijst, waarbij de koploper slechts een schamele zeven punten voorsprong heeft op de huidige nummer zes en er in totaal nog drie duels te spelen zijn in deze poule, terwijl er rondom plek zes nog zeker wel zes ploegen strijd (moeten) leveren. Volop spanning dus.
Spanning die zich deze middag op de velden van de v.v. MSV'19 over beide partijen iets te veel meester maakte, waardoor het voetbal er vaak niet uit zag en het mondjesmaat aanwezige publiek niet echt verwarmd werd met oogstrelende acties en dito momenten.
In de eerste fase van de wedstrijd leek er nog geen sprake van een oersaaie middag en wist thuisclub MSV'19 de tegenstander vast te pinnen op eigen helft. Het was éénrichtingsverkeer naar het doelgebied van Stolwijk goalie Harvey van der Stelt en het wachten was op het eerste en een reeks volgende doelpunten van de thuisclub.
Het kwam er echter niet van. Nadat de voorwaartsen van MSV'19 menig kans om zeep wisten te helpen en de passing op het middenveld steeds dieper zakte en na zo'n half uur spel zelfs tot een bedenkelijk niveau daalde, was het uitgerekend het bezoekende elftal wat zo'n beetje in de eerste de beste keer dat het over de middellijn kwam tot scoren wist te komen.
Het dient gezegd dat het daarbij geen strobreed in de weg gelegd kreeg van de MSV-verdediging, sterker, doelpuntenmaker Christian Both kreeg alle hulp van de defensie van MSV om voor zijn ploeg de wedstrijd te openen: 0-1.
Hiermee het signaal gevend voor de Stolwijkers om nog meer dan tot dan toe de wedstrijd te traineren, wat tot een uiterst saaie pot leidde, waarbij het voetbal veelvuldig stil lag door allerlei factoren en het spel zich uiterst traag voorttrok.
Voor het publiek was het maar goed dat thuisclub MSV'19 zich in de tweede helft kon herpakken met een goal van Wouter Scholman, die weinig moeite had om doelman van der Stelt te passeren, die reeds gedwongen op de grond lag vanwege een eerdere inzet van MSV-spits Jort van Geffen. Vanuit de draai leverde de MSV-er een venijnig schot af, wat gekeerd kon worden door een goed oplettende van der Stelt, waarbij de bal tot ongeluk van de Stolwijk-keeper pardoes voor de voeten van Scholman belandde.
Om nu te zeggen dat de 1-1 op het bord leidde tot een verhoogde dadendrang van de thuisclub om de zege vervolgens definitief te maken, zou wat overdreven zijn, maar feit blijft dat de thuisclub diep in de wedstrijd de 2-1 kon binnenwerken via spits Jort van Geffen, die zich met zijn doelpunt wist te kronen tot goudhaantje van de wedstrijd, aangezien er in de verdere twintig minuten speeltijd weinig tot niets meer te noteren viel.
Met het resultaat komen de Montfoorters op plek vijf en zag het daarbij het Rotterdamse Blijdorp een plekje zakken.
Voor plek zes wacht de formatie van trainer Ron Verkuil nog drie loodzware wedstrijden, waarbij dit jaar nog HOV/DJSCR de tegenstander vormt, terwijl na de winterstop nog  NOC Kralingen en Blijdorp dienen te worden bestreden.
v.v. MSV'19 zal het in deze wedstrijden moeten doen zonder laatste man Jesper Kolfschoten, die door een langdurige buitenlandtrip niet meer beschikbaar is.
 

Shopbox

Meer berichten