Wethouder Walther Kok te midden van de basketballers, blij met de twee aangeschafte wedstrijdbaskets voor sportzaal De Eiber. (Foto: Ellen van Leeuwen)
Wethouder Walther Kok te midden van de basketballers, blij met de twee aangeschafte wedstrijdbaskets voor sportzaal De Eiber. (Foto: Ellen van Leeuwen) (Foto: Ellen van Leeuwen)

Basketball Oudewater kan eindelijk wedstrijden spelen

  Sport

Oudewaternaren kunnen nu ook basketbalwedstrijden spelen. Met de installatie van twee wedstrijdbaskets kan Basketball Oudewater – naast trainingen - nu ook tegenstanders ontvangen in De Eiber. De gemeente schafte de baskets aan.

Oudewater - Op feestelijke wijze namen vertegenwoordigers van Basketball Oudewater en sportwethouder Walther Kok de wedstrijdbaskets in gebruik. Oudewater nam ze over van Leusden. Weliswaar tweedehands, maar nagenoeg ongebruikt en uiterst functioneel. In De Eiber hingen al oefenbaskets, maar die zijn niet geschikt voor wedstrijdsport. ''Wij zijn al een poosje bezig om kinderen en volwassenen enthousiast te maken om te komen basketballen. Dat gaat hartstikke goed. We zien dat dit steeds meer bekendheid krijgt in Oudewater'', aldus mede-initiatiefneemster Marloes Boetekees. Een enthousiaste groep jongeren tussen de 11 en 15 jaar traint al iedere dinsdagavond.

Ook wethouder Walther Kok is blij met de herintroductie van basketbal in Oudewater. Vanaf de jaren '80 kende de huidige volleybalvereniging Jupiter ook een basketbalafdeling, maar die hield op te bestaan. Meer informatie over Basketball Oudewater op basketbaloudewater.jimdo.com en op Facebook Basketball Oudewater.

Shopbox

Meer berichten